Trei săptămâni pe muchie… de proteste

Trei săptămâni pe muchie… de proteste
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Judecătorii nu vor să fie mai catolici decât Papa *

Miercuri au avut loc Adunările Generale la Curtea de Apel şi la Judecătoria Galaţi. În urma celor două adunări, deciziile au rămas neschimbate. Protestele continuă în aceeaşi formă ca şi până acum, fără a se schimba nimic în deciziile luate la începutul lunii.

„Am decis astăzi că vom continua protestele. Am convocat din nou Adunarea Generală luni dimineaţă la ora 8,30 şi vom vedea atunci dacă se va schimba sau nu ceva. Dacă luni vom decide că vom înceta protestul, începând cu ora 9,00,  programul şi activitatea instanţei vor intra în normal. Dar, până la o nouă hotărâre, judecătorii de la Curtea de Apel nu judecă decât urgenţele stabilite”, ne-a declarat Irina Boldea, vicepreşedinta Curţii de Apel Galaţi.

Şi la Judecătorie rămâne aceeaşi situaţie. „Am discutat şi am decis că vom face o nouă Adunare Generală marţi 22 septembrie. Până vineri se pot depune moţiuni în Parlament, aşa că aşteptăm şi noi decizia şi forma finală a legii salarizării unice”, explică Diana Oancea, preşedinta Judecătoriei Galaţi.

Conducerea Judecătoriei speră însă să îi poată convinge pe grefieri să elibereze certificate de grefă (acele documente care atestă că există un proces pe rol) pentru a veni în ajutorul justiţiabililor .

„Nu vrem să fim mai catolici decât Papa şi vrem să dăm oamenilor toate actele de care au nevoie urgentă. Sunt cazuri grave pe care le-am rezolvat chiar şi pe perioada protestelor, dar vrem ca începând de astăzi să eliberăm şi acele certificate de grefă. Asta însă depinde şi de răspunsul grefierilor”, a adăugat Diana Oancea.

Chiar dacă toţi cei care au cauze pe rol în instanţă nu au apelat la justiţie  din plăcere, ci din necesitate, până luni nu există nicio speranţă că dosarele lor vor fi scoase din arhivă pentru altceva decât o nouă dată pe copertă…

Citit 733 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.