INTERVIU cu Alexandra Dulgheru, după VICTORIA din Canada: "Am realizat târziu că am făcut punct, set şi meci pentru Grupa Mondială"

INTERVIU cu Alexandra Dulgheru, după VICTORIA din Canada: "Am realizat târziu că am făcut punct, set şi meci pentru Grupa Mondială"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sportiva care a avut o contribuţie uriaşă la calificarea echipei României de Fed Cup între primele opt formaţii din lume a mărturisit că nu şi-a dat seama imediat după meci cât de mare este performanţa reuşită la Montreal


Echipa feminină de tenis a României a promovat în Grupa Mondială a Fed Cup după ce a învins Canada, cu scorul general de 3-2, la Montreal. Ultimul punct necesar pentru victoria echipei României, cel de 3-1, a fost adus, în noaptea de duminică spre luni, de Alexandra Dulgheru (locul 69 WTA), care a învins-o pe Francoise Abanda cu 3-6, 7-5, 6-2. Cu o zi înainte, Alexandra Dulgheru reuşise un meci senzaţional şi o victorie suprinzătoare în faţa numărului 7 mondial, Eugenie Bouchard, rezultat care a contat enorm în desfăşurarea ulterioară a întâlnirii cu Canada. Înaintea meciului Alexandrei de duminică noapte, Andreea Mitu a reuşit şi ea să o învingă pe Bouchard, un rezultat care reprezintă victoria carierei pentru ea, primul succes în faţa unei jucătoarea din Top 10 WTA. Obosită, dar fericită, Alexandra Dulgheru a oferit imediat după meciul cu Abanda un interviu pentru "Viaţa liberă".

 

- Ai făcut două puncte, ai fost regina acestei întâlniri. Cum te simți în această postură?

- Toate fetele din echipă am fost regine (râde). Am intrat de la 0-1, am jucat bine împotriva lui Genie (n.r. - Eugenie Bouchard) şi am egalat situaţia. Azi (n.r. - duminică, ora Canadei) am avut parte de o situaţie neaşteptat de bună. Andreea a câştigat în faţa lui Bouchard şi asta m-a ajutat şi pe mine. Consider că punctul decisiv a fost cel făcut de Andreea. Într-un fel, m-am simţit mai relaxată în meci, deşi nu s-a văzut asta la început, dar a avut legătură cu emoţiile. Pur şi simplu,  ştiam că nu suntem conduse şi că nu aveam ce pierde. Eram doar îngrijorată pentru că nu-mi găseam ritmul, nu simţeam jocul la stilul lui Francoise Abanda. Nu m-am adaptat şi tot aşteptam un moment să încep să joc. În setul al doilea, am reuşit să simt mai bine jocul, am ştiut că trebuie să am răbdare cu ea, că trebuie să câştig şi mă bucur că până la urmă m-a ţinut corpul şi am reuşit să-mi gestionez emoţiile până la final.

- Te-ai fi gândit vreodată la un asemenea scenariu? Cu Bouchard învinsă de două ori, cu Irina care a pierdut la primul meci cu Abanda...

- A fost un weekend dramatic. Nu ne aşteptam ca Irina să piardă. După asta, eu să câştig, ceea ce a fost pentru canadieni o surpriză, iar Andreea Mitu să o învingă pe Bouchard. Eu aproape să pierd în faţa lui Abanda, ar fi fost o situaţie foarte...

- Cum ţi s-a părut evoluţia ta?

- A fost un meci ciudat, un set şi jumătate nu am simţit jocul. Am fost puţin obosită după meciul de sâmbătă, abia am venit de pe zgură, am simţit ceva dureri, nu era starea cea mai bună de pe teren. După câteva game-uri din setul secund, în care m-am mişcat mai bine, am simţit că acela este momentul meu. Am fost fericită că mi-am găsit ritmul şi atunci prima parte de meci nu a mai contat. Mă bucur că în setul trei am putut rămâne concentrată şi pozitivă, chiar dacă eram obosită.

- Cum este să joci pentru ţară?

- Am câştigat meciul, dar nu ştiam încă ce se întâmplă. Am realizat apoi că a fost ”punct, set şi meci” pentru Grupa Mondială. Un moment de necrezut, echipa României nu mai făcuse asta din 1992, dar cu o astfel de echipă consider că meritam asta.

- Cum te influenţează meciurile de Fed Cup în jocurile din perioada următoare, din cirtcuitul WTA?

- De fiecare dată când am jucat în Fed Cup, am rămas cu o experienţă plăcută, cu o energie pozitivă. Ideea este că jocul de echipă îţi dă o altfel de trăire şi de fiecare dată după Fed Cup în competiţiile individuale mă simt cu o energie pozitivă. Mă ajută foarte mult, o dată, de două ori pe an dacă putem să jucăm pentru Fed Cup este în regulă.

- Ce zici de public, de atmosferă?

- Galeria a fost incredibilă. S-au simţit românii din sală de parcă erau doar ei. M-au ajutat foarte mult şi astăzi. Dacă la început, aşa cum am mai spus, m-am simţit obosită, în ultimul set a contat foarte mult susţinerea publicului.

- Care meci ţi-a adus mai multă satisfacţie?

- În primul am jucat bine şi am egalat situaţia generală pentru România, iar în cel de azi, sincer, chiar nejucând foarte bine jumătate de meci, am reuşit să întorc meciul şi să îl câţtig.  Au fost două momente diferite, meciul de ieri mi-a plăcut mai mult pentru că am avut mai multă energie, iar cel de azi pentru că am ieţit dintr-o situaţie complicată.

Partida Canada – România din Fed Cup este prezentată în "Viaţa liberă" cu sprijinul companiei Arcada.


CITEŞTE ŞI: FED CUP / Andreea Mitu şi Bouchard au ieşit de pe teren în lacrimi. Ale româncei sunt de fericire

Citit 2401 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 01:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.