INTERVIU/ Virgil Doca, primarul comunei cu echipă în Liga a III-a, Valea Mărului: ”Avem şanse să jucăm pe stadionul nostru, pe care vrem să-l modernizăm”

INTERVIU/ Virgil Doca, primarul comunei cu echipă în Liga a III-a, Valea Mărului: ”Avem şanse să jucăm pe stadionul nostru, pe care vrem să-l modernizăm”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Promovarea în eşalonul al treilea a echipei de fotbal Avântul Valea Mărului (4-1 şi 3-1, cu Pajura Huşi) ne-a oferit prilejul unui dialog cu edilul comunei, un mare amator de sport


- Felicitări! Sunteţi un primar fericit, aveţi echipă în Liga a III-a...

- Nu neapărat fericit, dar sunt foarte bucuros de ceea ce au realizat băieţii noştri. Marea bucurie a fost cu două săptămână în urmă, la Huşi, unde echipa noastră a câştigat foarte clar. Returul ne-a adus, practic, oficializarea promovării în Liga a III-a. În prezent, jucătorii au luat o binemeritată vacanţă, iar antrenamentele vor fi reluate la mijlocul lunii iulie.

- Cum au reacţionat localnicii după acest eveniment istoric pentru comună?

- Este, într-adevăr, un eveniment istoric, pentru că la Valea Mărului se face fotbal de când lumea. Avem în comună oameni ajunşi la o vârstă venerabilă, care au jucat în echipă cu cinci-şase decenii în urmă. În ultima vreme, însă, s-a amplificat interesul vălmărenilor pentru fotbal, oamenii populând până la refuz tribunele stadionului. Vreau să vă dau şi un exemplu: dacă în trecut adunam cu greu 11 juniori pentru a alcătui o echipă pentru campionat, acum zeci de copii vin la stadion şi vor să se legitimeze la Avântul.

- Promovarea nu a fost un lucru uşor, dar odată ajunşi aici va trebui să faceţi eforturi pentru menţinerea în Liga a III-a.

- Fără discuţie, misiunea noastră nu este uşoară şi eforturile vor trebui amplificate. Ne preocupăm de fortificarea lotului, pentru a putea alcătui o echipă competitivă. Avem şi o perioadă propice, în care suntem căutaţi de foşti jucători, în special gălăţeni, care şi-au anunţat disponibilitatea de a veni la noi. Cu siguranţă, cei doi antrenori tineri, care au realizat promovarea (n.n. - Ovidiu Lupu şi Cătălin Curteanu), au capacitatea de a efectua transferurile cele mai bune, în folosul echipei. De altfel, stafful tehnic a avut tot timpul mână liberă, iar rezultatele sunt cât se poate de palpabile. Vrem să avem o viaţă liniştită la prima participare într-un campionat naţional. Deocamdată, vălmărenii sunt mulţumiţi de echipa lor, iar dacă, în anii următori, se va putea mai mult, nu ne vom da la o parte. Vrem să credem că vom fi sprijiniţi şi în continuare de oameni de bine din comună şi din judeţ, ca şi de Consiliul Local, pentru a avea asigurat sprijinul financiar.

Proiect de modernizare a stadionului

- Apropo de sprijin financiar, va fi mare nevoie de capital şi pentru modernizarea stadionului. Unde va juca, totuşi, echipa în prima parte a campionatului?

- Este o problemă care ne preocupă foarte mult. Deocamdată, la baza sportivă de la Valea Mărului vor trebui efectuate multe lucrări de modernizare. Am organizat deja o echipă de proiectanţi şi topometrişti, care va stabili toate detaliile în legătură cu realizarea acestui proiect, foarte important pentru comuna noastră.

Pentru început, hotărâsem să disputăm meciurile pe „Municipalul” tecucean, dar am înţeles că nici aici nu se poate. În aceste condiţii, meciurile din tur le vom disputa la Lieşti sau poate chiar la Iveşti. Totuşi, noi vom face toate diligenţele necesare la FRF pentru a juca acasă cu adevărat, la Valea Mărului. Avem şanse pentru că articolul 39 din ROAF (n.r. - Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice) prevede excepţia ca nou-promovatele în Liga a III-a să poată beneficia de o perioadă de graţie de trei ani competiţionali pentru a se putea realiza lucrările necesare omologării bazei sportive proprii.

- Mai doriţi să completaţi cu ceva cele spuse până acum?

- Este un deziderat al nostru să creăm acea emulaţie în rândul tuturor tinerilor din comună pentru participarea la fenomenul sportiv. În afara statutului de suporter al echipei noastre, tinerii pot face ei înşişi mişcare, spre binele sănătăţii lor. Avem multe sute de flăcăi în această situaţie şi sunt convins că aceştia vor fi din ce în ce mai implicaţi. Sunt fiu al comunei şi vreau tot binele locuitorilor noştri. Numai cu oameni sănătoşi putem demara diferite proiecte, având siguranţa că le vom şi putea duce la capăt.

- Vă mulţumesc şi vă doresc mult succes, atât în noul mandat din care au trecut doar câteva zile, cât şi cu echipa în Liga a III-a.

Citit 7010 ori Ultima modificare Miercuri, 31 August 2016 13:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.