Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Conducătorul clubului gălăţean a anunţat cine este pe punctul de fi următorul voleibalist transferat şi planurile pe termen scurt în ceea ce priveşte întărirea lotului

În această perioadă, când jucătorii se află într-o binemeritată vacanţă, conducerea echipei masculine de volei Arcada Galaţi este preocupată la maximum de alcătuirea lotului. Este firesc ca lucrurile să stea astfel, întrucât voleiul gălăţean are obiective îndrăzneţe în sezonul viitor, al cărui start este anunţat  pentru 8 octombrie, când Arcada va juca pe teren propriu cu CSM Bucureşti. Pe această temă am purtat un dialog cu Mirel Zaharescu, managerul clubului.

- Cum staţi la capitolul componenţei lotului pentru următorul sezon?
- Ne aflăm într-o perioadă de negocieri, de căutări. Am rezolvat o serie de probleme, iar zilele următoare sperăm să punem punct în ce priveşte alcătuirea viitorului lot. Deja avem câteva certitudini: Filip Despotovski, Nemanja Radovici, Caio Provenzano de Pra, Şerban Paşcan, Liviu Cristudor, Alexandru Cerşemba, George Zahar şi Alexandru Muscină continuă şi în campionatul următor la echipa noastră.

- Ce se preconizează în viitorul apropiat în materie de transferuri?
-Ne aflăm în negocieri avansate cu un „libero” de calitate, sârbul Nikola Rosici, ca şi cu doi jucători care au evoluat la noi şi în sezonul recent încheiat, Silviu Suson şi Mihai Dumitrache. Totodată, vizăm aducerea a încă doi-trei jucători de valoare din străinătate. Oricum, vrem ca ziua de 25 iulie, data programării primului antrenament, să ne găsească total pregătiţi.

- Deci Rosici ar putea fi următoarea achiziţie. Ce ne puteţi spune despre el?
- Împlineşte 32 de ani pe 5 august, are 1,93 m. înălţime şi joacă pe postul de libero. Este căsătorit şi are un copil. Este absolvent al Liceului de Educaţie Fizică şi al Facultăţii de Ştiinţe Economice. De la vârsta de 15 ani a fost legitimat la OK Belgrad. În continuare a reprezentat culorile cluburilor: Budvanska Rivijera Budva (Serbia), Moers Sport Club, VfB Friedrichshafen (Germania), PV Lugano (Elveţia), Tomis Constanţa şi Dragons Lugano (2015-2016, Elveţia). Pentru că a jucat şi în România, Nikola se descurcă destul de bine şi cu folosirea limbii române în conversaţii.

- Stafful tehnic rămâne acelaşi?
- Antrenorii anunţaţi,  Nicuşor Harabagiu şi Marian Apostu, vor pregăti echipa şi în viitorul sezon. Iar în ceea ce priveşte obiectivul, este firesc să ne dorim mai mult faţă de ediţiile precedente. În primul an după promovare ne-am clasat pe locul şapte, au urmat, progresiv, locurile cinci, respectiv trei, cu medaliile de bronz aferente. Aşadar, conducerea clubului şi-a propus titlul de campioni şi vom face totul pentru a-l îndeplini. De asemenea, ne dorim o reprezentare cât mai onorabilă a voleiului masculin românesc în Cupa CEV, cea de-a doua competiţie continentală.

Citit 2887 ori Ultima modificare Miercuri, 31 August 2016 13:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.