Răniţi fără vină

Răniţi fără vină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se spune că orice plecare de acasă, orice demaraj - dacă o faci cu un autovehicul - presupune un risc deja asumat din momentul în care ai luat hotărârea respectivă. Motivele le ştie toată lumea şi nu mai e cazul să le enunţăm în acest demers publicistic.

În cele ce urmează vă oferim însă două cazuri în care se confirmă regula expusă mai sus şi, în plus, aceea că nu-i musai să fii conducător auto ca să o păţeşti. Uneori e de ajuns să fii doar pieton şi să ai parte de riscuri la care nimeni nu se gândeşte atunci când pleacă de acasă.

Ghinion în trei

Despre păţaniile gălăţeanului Lili C., dar şi ale celor care au avut neşansa de a se afla în acelaşi timp, pe aceeaşi arteră rutieră şi sub influenţa nefastă a cine ştie cărei alinieri a nu ştiu căror astre, am aflat din conţinutul unui dosar soluţionat zilele acestea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Aşa cum reiese din rechizitoriul acestei instituţii, de „mărţişor”, în jurul orei 17,00, Lili C. rula cu Dacia Logan (GL-85-LIG) pe Drumul de Centură, înspre viaductul ce duce spre ArcelorMittal. În apropierea intersecţiei cu Drumul Viilor, belea! Loganul a intrat în coliziune cu autoturismul cu numărul GL-06-HEX, care era oprit pe banda a doua, întrucât conducătorul acestuia intenţiona să vireze la stânga.

Ei bine, maşina din faţa Loganului condusă de Octavian P. a  fost proiectată  pe celălalt sens de mers unde a fost lovită de o altă maşină, cu numărul BR-03-HTK, condusă de Pandele S. În urma impactului, Pandele S. a fost accidentat, suferind leziuni pentru a căror vindecare a avut nevoie de 55-59 de zile de îngrijiri medicale.

Au mai fost răniţi Nicu I. (23-25 de zile de îngrijiri medicale) şi Tudorina M. (55-58 de zile), ambele persoane având doar „vina” de a fi fost pasageri în autoturismul cu numărul GL-06-HEX.

În urma impactului destul de violent, au mai fost „rănite” maşinile cu numerele GL-06-HEX (avariată în proporţie de 90 la sută), BR-03-HTK, care s-a ales cu partea din faţă boţită bine-bine.

Toţi trei conducătorii auto au fost duşi la Spital pentru analize, rezultatul fiind negativ.

Totuşi, Lili C., la 50 de ani pe care-i are, pentru că nu a respectat o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul GL-06-HEX şi a intrat în coliziune cu acesta pe o porţiune de drum pe care viteza maximă admisă era/este de 70 kilometri pe oră, e acuzat acum şi deja trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă. Ceilalţi au fost însă răniţi fără vină.

Trei persoane - lovite pe trotuar

Isprava gălăţeanului Lucian S., trimis, la fel, în judecată pentru vătămare corporală din culpă, e şi mai şi. Acesta, în ziua de 19 mai a.c. era la volanul autoturismului cu numărul de înmatriculare GL-84-PLS pe undeva prin dreptul parcării de la sediul Mc Donald’s.

În momentul în care intenţiona să-şi parcheze maşina, dintr-o neatenţie sau neglijenţă în  manevrarea acesteia, i-a alunecat piciorul pe pedala de frână, a urcat pe bordură şi a lovit trei persoane aflate în faţa magazinului.

Acestea, toate de sex feminin, Crina, Oana şi Cristina, au avut apoi nevoie de 11-12 zile de îngrijiri medicale, respectiv 13-14 zile şi 25-30 de zile. Toate trei au făcut plângere penală împotriva celui aflat la volan în fatidicul moment.

Acesta, cum spuneam, a păţit-o la rându-i fiind trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă. Evident, la 25 de ani, pentru Lucian S. neplăcuta întâmplare e deja o experienţă din care, cu  siguranţă, are ce să înveţe.

Cât despre cele trei victime ale nefericitei întâmplări, păţania lor confirmă ce spuneam la început. Nu-i musai să fii la volan sau  pasager într-o maşină. Uneori e de ajuns să fii la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit, chiar dacă te afli doar pe trotuar în calitate de pieton.

Citit 717 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.