Şapte ani şi opt luni închisoare pentru şoferul care a omorât doi copii

Şapte ani şi opt luni închisoare pentru şoferul care a omorât doi copii
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Sentinţă definitivă în cazul şoferului care a ucis doi copii, în urma unui accident rutier petrecut în septembrie 2016, pe raza localităţii Folteşti.  Decizia definitivă a fost pronunţată, vineri, de magistraţii Curţii de Apel Galaţi, care au decis cât trebuie să stea după gratii Ivanciu Corcioveiu, dar şi ce daune morale şi materiale trebuie să plătească firma de asigurări.

Ivanciu Corcioveiu a fost trimis în judecată în noiembrie 2016, fiind acuzat de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului. Iniţial, dosarul a fost trimis la Judecătoria Târgu Bujor, dar a fost strămutat la Judecătoria Galaţi după ce toţi magistraţii de la prima instanţă au formulat cerere de abţinere. La Judecătoria Galaţi a fost pronunţată o primă sentinţă în acest dosar, sentinţă care a fost atacată atât de procurori, cât şi de Corcioveiu. Astfel, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galaţi, unde a fost pronunţată şi sentinţa finală. Trei infracţiuni, şapte ani şi opt luni închisoare.

Magistraţii Curţii de Apel au admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi şi au majorat pedepsele aplicate inculpatului Ivanciu Corcioveiu. Şoferul de 24 de ani, care a omorât doi copii cu maşina, a condus fără permis, dar a şi fugit de la locul faptei, a primit o pedeapsă de şase ani, majorată de la patru ani, pentru săvârşirea infracţiunii de "ucidere din culpă", trei ani (majorată de la doi ani) de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia" şi doi ani ( majorată de la un an) închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere".

Cele trei pedepse au fost contopite, aşa că lui Ivanciu Corcioveiu i se va aplica "pedeapsa cea mai grea, de şase ani de închisoare, la care se va adăuga sporul de o treime din cealaltă pedeapsă (1/3 din cinci ani de închisoare), în final inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de şapte ani şi opt luni  închisoare.

Din această pedeapsă se va scădea însă perioada pe care Ivanciu Corcioveiu a petrecut-o după în arest preventiv, respectiv 5 octombrie 2016 - 6 februarie 2017.

Daune micşorate, plătite de asigurator

După ce au stabilit cât trebuie să stea după gratii Ivanciu Corcioveiu, judecătorii au discutat şi despre daunele cerute de părţile civile din dosar, respectiv rudele celor doi copii decedaţi în urma accidentului.

Şi în acest caz, magistraţii Curţii de Apel au admis apelul formulat de partea responsabilă civilmente, în speţă Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, în calitate de mandatar al Biroului Naţional Carte Verde din Bulgaria, firmă la care era asigurată maşina lui Corcioveiu. Asigurătorul a  fost obligat să plătească iniţial câte 200.000 de euro către fiecare din părţile civile Copăcean Dumitra Adriana, Brăileanu V. Vasile, Iacob Maria, a sumei de câte 100.000 de euro către fiecare din părţile civile Brăileanu Sabin Ionuţ, prin reprezentant legal Copăcean Dumitra Adriana, Copăcean Andreea, prin reprezentant legal Copăcean Dumitra Adriana, Ene Florentina Ionela, prin reprezentant legal Iacob Maria, Iacob Daniel Virgil, prin reprezentant legal Iacob Maria, Iacob Valentin Cosmin, prin reprezentant legal Iacob Maria, şi a sumei de câte 50.000 de euro către fiecare din părţile civile Brăileanu Vasile, Mindinica Viorica, Copăcean Maria, cu titlu de daune morale. În urma admiterii apelului, sumele au fost reduse astfel: de la 200.00 de euro la câte 30.000 de euro pentru fiecare parte civilă menţionată anterior, de la 100.000 de euro la câte 15.000 de euro pentru fiecare parte menţionată, şi de la 50.000 la câte 10.000 de euro. De asemenea, asiguratorul trebuie să plătească, pentru două dintre părţile civile din dosar, câte 15.000 de lei daune materiale.

Magistraţii de la Curtea de Apel Galaţi au menţinut celelalte dispoziţii ale hotărârii pronunţate la Judecătoria Galaţi, care stabilea că Ivanciu Corcioveiu trebuie să plătească 750 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Decizia luată la Curtea de Apel Galaţi este definitivă, iar Ivanciu Corcioveiu a ajuns deja după gratii, acolo unde, cel mai probabil, va afla şi sentinţa în cel de-al doilea dosar aflat deja pe rolul Judecătoriei Galaţi, în care este judecat tot pentru conducere fără permis şi fugă de la locul accidentului, dar şi soarta celui de-al treilea dosar penal deschis pe numele lui după ce poliţiştii l-au acuzat din nou de conducere fără permis, dar şi de furt de lemne.

Citit 8464 ori Ultima modificare Marți, 30 Ianuarie 2018 11:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.