Icoane, tablouri și arme, confiscate în urma unor percheziții

Icoane, tablouri și arme, confiscate în urma unor percheziții
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Polițiștii gălățeni au efectuat mai multe percheziții pe raza județului Galați, la domiciliul unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă neletală fără drept și braconaj.
În acest dosar sunt vizate opt persoane, cu vârste cuprinse între 31 și 74 de ani, oamenii legii obținând autorizație pentru a percheziționa domiciliile lor din Galați și comunele Măstăcani, Băleni și Fârțănești.
În urma perchezițiilor au fost identificate mai multe bunuri culturale și anume,  trei picturi pe pânză, o icoană pe lemn, monede și medalii aniversare, certificate de autenticitate pentru monede, tacâmuri din metal alb, posibil argint, o baionetă militară. Pentru aceste bunuri persoana percheziționată nu a putut prezenta documente de proveniență.
Totodată, polițiștii au identificat 46 de pachete țigări netimbrate, 13 articole pirotehnice de diferite mărci, din clasa a II-a, un pistol confecționat artizanal ce pare a folosi muniție letală de calibrul 22RL și un pistol de autoapărare cu proiectil de cauciuc, deținut legal, cu care în perioada decembrie 2017 – februarie 2018, s-ar fi tras în mai multe rânduri asupra unor specii de păsări.
Toate bunurile găsite la percheziții au fost ridicate în vederea stabilirii cu exactitate a provenienței lor, polițiștii efectuând cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă neletală fără drept, braconaj, operațiuni efectuate cu articole pirotehnice și contrabandă.

Citit 4391 ori Ultima modificare Luni, 26 Februarie 2018 11:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.