Dumitru Neculai - pus în libertate. Firma Top Meat Food îşi va relua activitatea

Dumitru Neculai - pus în libertate. Firma Top Meat Food îşi va relua activitatea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zeci de angajaţi ai firmei Top Meat Food, parte a Grupului Albo, au stat  ieri în sala de judecată pentru a fi alături de Dumitru Neculai (FOTO), cel care le-a fost patron până la momentul interzicerii exercitării acestei funcţii de către procurorii Anticorupţie.

La finalul şedinţei, luni seară târziu, magistraţii Curţii de Apel au admis recursul lui Dumitru şi pe cel al firmei sale, Top Meat Food, astfel că situaţia este acum exact ca în iulie, când omul de afaceri nu avea voie să plece din Galaţi şi nu avea voie să desfăşoare activităţi de comercializare.

Reamintim că, pe 1 august, Dumitru a fost arestat pentru că a încălcat obligaţia impusă de Tribunal de a nu comercializa. La momentul arestării s-a decis şi închiderea societăţii Top Meat Food, în baza interceptărilor şi a probelor aduse de procurori.

Ieri magistraţii au avut pe masa de lucru recursul declarat de Dumitru şi de firma acestuia împotriva deciziei judecătoreşti. În sala arhiplină a Curţii de Apel, Dumitru s-a judecat cu Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), căreia i-a adus aceleeaşi acuzaţii: că doreşte să-i distrugă firma şi pentru asta i s-a fabricat acest dosar şi că-i stresează angajaţii, 4 sau 5 dintre ei dându-şi deja demisiile pe care ar fi scris că motivul îl reprezintă acţiunile DNA-ului.

Face DNA presiuni asupra DSVSA?!

Dumitru a mai susţinut că Anticorupţia gălăţeană face presiuni asupra medicilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi de Siguranţă a Alimentelor (DSVSA) ca să-i închidă firma.

„Sunt medici care, plângând, spun că ei nu pot face acest lucru, să-mi închidă societatea. Eu am autorizaţie sanitar veterinară, produc, distribui şi comercializez în condiţii foarte bune. Am investiţie Sapard de 4 milioane de euro. Ei spun că falsific alimente. Cum pot fasifica un ciolan de porc?”, s-a întrebat retoric Dumitru.

CITEŞTE ŞI   Firma Top Meat Food, închisă de procurorii DNA. Neculai Dumitru a fost arestat

Dumitru recunoaşte că a fost în sediul firmei sale

El a mai susţinut că nu a luat legătura cu niciun martor din dosar, că nu a mai desfăşurat nicio activitate comercială, în schimb a recunoscut că a fost în firma sa, şi în birourile sale, şi că a răspuns la telefoanele celor care-l sunau pentru afaceri, dirijându-i spre cei care ar fi urmat să-i ajute în derularea relaţiilor comerciale.

„Sunt 5 hectare, am 7 firme acolo şi tot acolo am birourile. Nu m-am întâlnit cu niciun martor acolo. Dacă eram sunat, spuneam cu cine trebuie să ia legătura. Sunt nevinovat, dosarul acesta este fabricat”, a susţinut Dumitru în faţa instanţei de recurs.

Povestea unei arestări

Avocatul acestuia a invocat o serie de încălcări ale procedurilor de către DNA, una dintre acestea fiind şi faptul că înlocuirea măsurii de a nu părăsi localitatea cu arestarea s-a făcut în şedinţă publică şi nu în camera de consiliu.

Neculai Dumitru a fost arestat alături de fostul şef al DSVSA, Viorel Gheorghiţă. Acesta a fost acuzat de şantaj, abuz în serviciu şi fapte de corupţie, iar Dumitru de complicitate la abuz în serviciu, falsificare de alimente şi dare de mită. Procurorii au susţinut de fiecare dată că în producţie a fost introdusă carne alterată, lucru care pune în pericol sănătatea publică.

Tot cei din DNA au făcut public în şedinţă de judecată că într-o parte din produsele pe care le-au sechestrat ca urmare a percheziţiilor s-a evidenţiat bacteria E.coli. Facem precizarea că acest dosar se află în etapa cercetărilor penale.

Citit 2450 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.