23 octombrie - Ziua porţilor deschise la instanţe

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, care va fi sărbătorită anul acesta pe 23 octombrie, instanţele gălăţene vor organiza o manifestare de tipul „uşilor deschise”.

Cu această ocazie, toţi cei interesaţi sunt invitaţi la Palatul de Justiţie, pentru a se familiariza cu structura, organizarea şi funcţionarea instanţelor.

În cadrul manifestărilor, justiţiabilii vor putea vedea condiţiile de muncă ale judecătorilor şi personalului auxiliar, se vor putea familiariza cu etapele pe care le parcurge un dosar până la soluţionare precum şi a altor aspecte ce suscită interesul publicului.

Astfel, începând cu ora 9,00 şi până la sfârşitul programului de lucru al instanţelor, respectiv ora 15,30, accesul oricărei persoane în sediul Palatului de Justiţie va fi permis, pe bază de documente de identitate, asigurându-se posibilitatea vizitării tuturor încăperilor care au relevanţă pentru activitatea instituţiei, în funcţie de disponibilitatea acestora şi fără a se perturba activităţile curente ale instanţei, cu explicarea, pentru cei interesaţi, a unor termeni juridici, a circuitului dosarelor, a etapelor procesuale până la soluţionarea unei cauze, a regulilor de conduită într-o instanţă etc.

Anul acesta se împlinesc patru ani de când „Ziua Europeană a Justiţiei Civile” se sărbătoreşte şi la Galaţi cu scopul de a consolida relaţia între cei care înfăptuiesc actul de justiţie, magistraţii, şi beneficiarii acestuia, justiţiabilii.

Citit 757 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.