SENTINȚĂ pentru incendiatorul celor doi oameni ai străzii: 22 de ani de închisoare şi tratament psihiatric în detenţie

SENTINȚĂ pentru incendiatorul celor doi oameni ai străzii: 22 de ani de închisoare şi tratament psihiatric în detenţie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au pus punct dosarului celor doi oameni ai străzii incendiaţi, în octombrie 2016, în timp ce dormeau. Astfel, Alexandru Ştefan, zis Nazistul, reţinut la câteva zile după comiterea faptei,  va sta după gratii 22 de ani.

Judecătorii de la Curtea de Apel i-au majorat pedeapsa primită iniţial, respectiv de 18 ani închisoare. "Majorează de la 18 ani închisoare la 22 de ani închisoare pedeapsa principală aplicată inculpatului Alexandru Ştefan pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat", se arată pe portalul Curţii de Apel Galaţi.

Magistraţii au menţinut celelalte dispoziţii ale sentinţei pronunţate la Tribunalul Galaţi. Conform acestei decizii, Alexandru Ştefan este obligat să urmeze "tratament medical de specialitate pe durata executării pedepsei, până la însănătoşire sau până la ameliorarea afecţiunilor, care să înlăture starea de pericol public".

Tot la Tribunalul Galaţi s-a constat şi faptul că nu au fost solicitate despăgubiri civile pentru cei doi oameni ai străzii care au murit din cauza arsurilor suferite, astfel că Alexandru Ştefan trebuie să achite doar cheltuielile de spitalizare şi cele efectuate în perioada anchetei. "Obligă pe inculpat la plata sumei de 20.258,97 lei cheltuieli de spitalizare către Spitalul Judeţean Galaţi şi suma de 12.350,07 lei către Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Calea Floreasca) cu acelaşi titlu. Obligă pe inculpatul Alexandru Ştefan la plata sumei de 3.500 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat", se menţionează în decizia primei instanţe, decizie rămasă definitivă după ce dispoziţiile au fost menţinute în apel.

Ştefan Alexandru a şocat opinia publică după ce a decis să incendieze doi bărbaţi fără adăpost, pentru că avusese o altercaţie cu unul dintre ei. El şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor, cărora le-a povestit, cu lux de amănunte, ce a făcut în dimineaţa zilei de 21 octombrie 2016. Conform declaraţiei, după ce a verificat că bărbaţii dormeau, a dat foc la câteva ziare şi le-a aruncat peste cartoanele sub care aceştia se adăposteau. Ambii bărbaţi au decedat ulterior la spital, din cauza arsurilor, iar Alexandru Ştefan a fost prins de poliţiştii gălăţeni la câteva zile după producerea incidentului.

Citit 3854 ori Ultima modificare Luni, 04 Iunie 2018 11:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.