UPDATE | Pieton ucis de o ambulanţă în misiune

UPDATE | Pieton ucis de o ambulanţă în misiune
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE Bărbat ucis de ambulanţă pe trecerea de pietoni | Un eveniment rutier grav s-a produs la Tecuci, în noaptea de joi spre vineri, şi s-a soldat cu moartea unui bărbat de 62 de ani. Impactul cu o autospecială a Serviciului de Ambulanţă s-a produs pe trecerea de pietoni. Salvarea transporta un pacient despre care medicii susţin că nu era într-o stare atât de gravă încât ambulanţierul să pornească semnalele acustice şi vizuale.

Trecerea de pietoni din apropierea Şcolii Gimnaziale nr. 11 din Tecuci a fost în noaptea de joi spre vineri scena unei noi tragedii, soldate cu moartea unui om, care readuce în discuţie atât prudenţa pietonilor care traversează pe marcajele pietonale, cât şi profesionalismul unor şoferi care conduc maşini de intervenţie. În jurul orelor 23,00, Mircea Dumitrescu, un tecucean de 62 de ani, se ducea spre casă. A trebuit să traverseze strada 1 Decembrie 1918, artera principală care străbate oraşul, numai că marcajul pietonal pe care a crezut să se află în siguranţă nu l-a ferit de impactul cu o salvare apărută ca de nicăieri. Autospeciala, al cărei şofer nu a mai apucat să îl evite, l-a acroşat din plin, rănindu-l grav pe bărbatul care nu a mai ajuns acasă, ci la spital, în stare critică. Acolo a şi murit, la scurt timp, în ciuda eforturilor medicilor.

"Se ducea acasă şi, când a vrut să traverseze, a venit ambulanţa cu viteză, am înţeles, şi l-a luat din plin. A murit la spital. Ne-au zis de la Medicină Legală că nu avea nicio şansă să supravieţuiască, avea multiple fracturi şi leziuni ale organelor interne", ne-a spus, vineri, Eduard Bararu, fiul bărbatului decedat.

Primele verificări au arătat că ambulanţa care l-a lovit pe sexagenar se îndrepta chiar spre Spitalul din Tecuci, unde ar fi trebuit să ducă o pacientă, pe care o preluase dintr-o localitate apropiată. Nu avea însă semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, afirmă şi poliţiştii şi reprezentanţii SAJ Galaţi, pentru că nivelul de urgenţă al misiunii nu era unul atât de ridicat încât să impună pornirea acestora.

"Şoferul ambulanţei a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. Urmează să se stabilească, în urma analizelor de laborator de la Medicina Legală, dacă persoana decedată se afla sub influenţa alcoolului. În cauză se fac cercetări pentru a se stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă", ne-a previzat Iulian Unguru, din cadrul IPJ Galaţi.

Foto 1, galerie: Imagini de la accident, surprinse de martori. Foto: Facebook, foto 2 - Eduard Bararu, fiul victimei, foto 3 - Mircea Dumitrescu, pietonul ucis

Citit 12603 ori Ultima modificare Marți, 10 Iulie 2018 01:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.