Zeci de maşini şi magazine, sparte în trei zile

Zeci de maşini şi magazine, sparte în trei zile
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

26 de autoturisme şi trei societăţi comerciale formează bilanţul raidului unei grupări de hoţi care a terorizat Galaţiul în urmă cu mai puţin de o săptămână. Seria furturilor începută joi, 31 ianuarie, s-a finalizat sâmbătă, 2 februarie, odată cu prinderea în flagrant a unuia dintre hoţi. Acesta şi doi "asociaţi", cu care a dat spargerile, au ajuns după gratii. 

Două zile şi jumătate au fost suficiente pentru o grupare de hoţi veniţi din nordul judeţului ca să facă bani rapid, la Galaţi. Nu mai puţin de 26 de reclamaţii de la gălăţeni care s-au trezit cu maşinile sparte şi golite de bunuri de valoare, dar şi din partea administratorilor unor magazine "vizitate" pentru bunuri şi bani au curs începând cu 31 ianuarie, până sâmbătă, 2 februarie. Poliţiştii au stabilit ca numitor comun al tuturor loviturilor, cel puţin în cazul autoturismelor, modul de operare, şi anume spargerea geamului de la una dintre portiere. În urma unor informaţii, hoţii au fost identificaţi în zona Micro 39, pe când se pregăteau să dea noi lovituri. Aceştia sunt trei tineri, doi tecuceni cu vârste de 17 şi respectiv 26 de ani şi un mătcaş de 22 de ani, care, potrivit reclamaţiilor depuse de păgubiţi, ar fi furat şi distrus bunuri în valoare totală de 17.000 de lei.

"Aceştia sunt, de asemenea, bănuiţi că, în aceeaşi perioadă, ar fi sustras bunuri şi bani din trei societăţi comerciale din municipiul Galaţi. Odată cu depistarea lor, poliţiştii au reuşit să recupereze 80% din bunurile sustrase", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Ion Pricope, Marian Sorin Avădani şi Cristi Rai Rupa au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, imediat după ce au fost prinşi. Duminică, 3 februarie, Judecătoria Galaţi a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru furt calificat, complicitate şi tentativă la această infracţiune. 

Citit 6860 ori Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2019 08:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.