Droguri aduse din Spania, comercializate la Galați

Droguri aduse din Spania, comercializate la Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciului Teritorial Galaţi, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au reuşit destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în traficul de droguri de risc și mare risc.

Procurorii au organizat o acțiune de prindere în flagrant în timp ce era transportată cantitatea de aproximativ 585 grame de muguri de cannabis, expediată din Spania către o persoană ce locuieşte pe raza municipiului Galaţi. "Pe data de 12 iunie 2019, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Galaţi şi lucrătorii de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au procedat la depistarea, pe raza municipiului Galaţi, a unei persoane care transporta un colet ce conţinea drogurile de risc", se arată într-un comunicat al DIICOT Galați.

După acțiunile de prindere în flagrant, anchetatorii au făcut şase percheziţii la diferite locaţii de pe raza municipiului Galaţi. Oamenii legii aveau suspiciunea că în acestea erau depozitate, de membrii grupării infracționale, drogurile ce urmau a fi comercializate. În urma descinderilor au fost identificate şi ridicate aproximativ 521 grame de muguri de cannabis, 223 comprimate de ecstasy, 2 grame de cocaină, sumele de 5.000 de euro şi 6.000 de lei, despre care există suspiciunea rezonabilă că provin din comercializarea drogurilor de risc şi de mare risc.

La finalul perchezițiilor, au fost duse la audieri mai multe persoane, două dintre ele, B.D.L. şi D.L.M., au fost reținute pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. Cei doi sunt acuzați de comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată, trafic de droguri de risc în formă continuată şi deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu.

Procurorii mai au un suspect în acest dosar, D.H.D., despre care se presupune că a săvârșit infracțiunile de  introducere în ţară de droguri de mare risc şi de mare risc în formă continuată, trafic de droguri de mare risc în formă continuată şi trafic de droguri de risc în formă continuată. D.H.D nu a fost prins încă de anchetatori, acesta sustrăgându-se  urmăririi penale.

Astfel, doi dintre inculpați vor fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar cel de-al treilea va fi căutat pentru tragerea sa la răspundere.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi și cu suportul tehnic a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Citit 8083 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2019 01:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.