Pedofil arestat, după ce a agresat trei minore

Pedofil arestat, după ce a agresat trei minore
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un bărbat acuzat de agresiune sexuală și corupere sexuală a minorilor a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. Este vorba despre Marian Păvălașcu, în vârstă de 43 de ani, care va da socoteală în fața judecătorilor pentru mai multe fapte săvârșite la sfârșitul anului trecut și la începutul acestui an.

Procurorii susțin că Marian Păvălașcu, care se află în arest preventiv, a acostat mai mulți minori pe care i-a pus să îi atingă organele genitale sau să se dezbrace pentru a-i privi. Prima faptă a avut loc pe 30 septembrie 2018, în jurul orei 14,00, când inculpatul s-a deplasat în zona Piaţa Energiei, unde a văzut, în interiorul unui spaţiu amenajat ca loc de joacă pentru copii, un copil de șapte ani, care părea preocupat de utilizarea unui telefon. Inculpatul, profitând că nu se află niciun adult în preajma copilului, l-a convins să-l urmeze în scara unui bloc aflat în imediata apropiere a locului de joacă sub pretextul de "a-i arăta un pisic". "Inculpatul a ademenit-o pe victima sa în scara blocului 10D situat pe str. Energiei nr. 9, unde profitând de imposibilitatea minorei de a-şi exprima voinţa a determinat-o pe aceasta să-i atingă organul sexual", susțin procurorii.

Ulterior, pe 17 octombrie 2018, după ce a consumat băuturi alcoolice la un bar din apropierea locuinţei sale, inculpatul a observat, stând pe o bancă din faţa blocului Y9, două fete în vârstă de șapte, respectiv, cinci ani. "Folosind acelaşi mod de operare, prin abordarea şi propunerea persoanelor vătămate să-l însoţească într-un loc mai puţin accesibil publicului pentru "a mângâia un pisic". Inculpatul le-a convins să-l însoţească la intrarea unei scări aferente blocului Y9, unde profitând de imposibilitatea minorei de a-şi exprima voinţa a determinat-o pe aceasta să-i atingă cu mâna organul sexual", rețin, în rechizitoiu, procurorii. La întreaga scenă a asistat și fata în vârstă de cinci ani.

Marian Păvălașcu a recidivat și pe 25 martie 2019, când, în jurul orei 7,30, a abordat două fete, ambele în vârstă de 10 ani, care mergeau spre şcoală. Bărbataul le-a cerut fetelor să îl conducă la o farmacie, pentru a-şi procura un medicament. "Sub acest pretext, inculpatul Păvălaşcu Marian a convins-o pe una dintre minore să-l urmeze în direcţia cimitirului "Eternitatea" din municipiul Galaţi, unde profitând de faptul că în zonă nu se aflau alte persoane şi pe fondul stării de temere provocate persoanei vătămate prin discuţiile indecente pe care le-a purtat cu aceasta pe drum, precum şi de imposibilitatea minorei de a-şi exprima voinţa, a determinat-o să se dezbrace de haine şi de lenjeria intimă şi să îi permită să o privească", se mai arată în rechizitoriul trimis Judecătoriei Galați.

Audiat în cauză, inculpatul Marian Păvălaşcu a recunoscut şi descris împrejurările comiterii infracţiunilor reținute în sarcina sa.

Ancheta în acest caz a fost făcută de organele de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi - Biroul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Citit 6972 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2019 01:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.