A intrat legal în ţară, dar a vrut să plece ilegal

A intrat legal în ţară, dar a vrut să plece ilegal
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Oancea au observat, joi după-amiază, cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat, ce funcţionează pe principiul termoviziunii, la aproximativ 300 de metri de graniţă, o persoană a cărei prezenţă în zonă nu era justificată.

Oamenii legii s-au deplasat în zonă şi au depistat persoana în cauză, pe care au dus-o la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta este cetăţeanul C.I., din Republica Moldova, în vârstă de 32 de ani.

"Din cercetările efectuate şi din declaraţiile bărbatului, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că acesta a intrat legal în România, cu intenţia de a ajunge în Italia, în vederea achiziţionării unui autoturism. Deoarece şi-a pierdut documentele, a considerat că singura posibilitate de a se întoarce în Republica Moldova este de a traversa înot râul Prut, încercând să iasă ilegal din România", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Astfel, bărbatul a fost predat autorităţilor din ţara vecină, în baza Acordului de Readmisie încheiat între România şi Republica Moldova, iar poliţiştii de frontieră gălăţeni au întocmit în cauză un dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, în conformitate cu prevederile art. 106 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 194 din 12 decembrie 2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioarea fost dispusă măsura interdicţiei de intrare pe teritoriul României pe o perioadă de cinci ani.

"Pentru evitarea apariţiei unor situaţii similare celei prezentate, reamintim cetăţenilor străini faptul că Ordonanţa de Urgenţă nr. 194 din 12 decembrie 2002, privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare, prevede, la art. 14, că în cazul în care străinul nu mai este în posesia documentului de trecere a frontierei de stat în baza căruia a intrat în ţară, acesta trebuie să prezinte la ieşirea din România un nou document valabil de trecere a frontierei de stat. Inspectoratul General pentru Imigrări, prin formaţiunile sale teritoriale, poate elibera, la cerere, cetăţenilor străini aflaţi pe teritoriul României, care nu mai sunt în posesia unui paşaport naţional şi, din motive obiective, nu pot obţine un document de călătorie de la reprezentanţa diplomatică a statului lor, un document care este valabil pentru o singură călătorie, pentru o perioadă de 30 de zile", se mai arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Citit 3195 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iulie 2019 00:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.