Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi au desfăşurat, în perioada 8 - 15 iunie, o acţiune, pe raza judeţului Galaţi, având ca scop creşterea gradului de disciplină rutieră.
În acestă perioadă, oamenii legii au constatat 1.415 contravenţii, dintre care 1.393 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Din totalul contravenţiilor, 349 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză, 403 pentru abateri pietoni, 47 pentru nerespectarea de către biciclişti a prevederilor legale, iar 594 pentru alte abateri la regimul rutier.
Totodată, poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi au aplicat şi măsuri complementare, precum suspendarea permisului de conducere sau reţinerea certificatelor de înamtriculare. "Au fost reţinute, în vederea aplicării sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, 162 de premise de conducere, dintre care 23 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 41 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 32 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, 24 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea şi 18 pentru consum de alcool. Totodată, au fost reţinute 45 de certificate de înmatriculare", se arată în bilanţul întocmit de poliţiştii de la Rutieră.
În cursul acţiunii au fost constatat opt infracţiuni la regimul rutier, respectiv patru de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, două de părăsire a locului accidentului, una de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi una de refuz de recoltare a probelor biologice.

Citit 821 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2019 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.