Blindat militar răsturnat pe DJ 251

Blindat militar răsturnat pe DJ 251
Accident spectaculos la Slobozia Conachi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Accident spectaculos pe Drumul Judeţean 251, pe raza localităţii Slobozia Conachi, în judeţul Galaţi. Un blindat al armatei s-a răsturnat parţial, lovind gardul unui imobil. TAB-ul aparţine Brigăzii 8 Larom din Focşani şi venea de la Poligonul Smârdan, unde participase la trageri.

Pe drumul de întoarcere, conducătorul TAB-ului a pierdut controlul asupra direcţiei, cel mai probabil din cauza carosabilului umed, părăsind şoseaua. Blindatul a ajuns pe o parte, sprijinit pe gardul unei case.

În urma incidentului, cei trei ocupanţi ai TAB-ului au fost răniţi. Doar unul dintre ei a primit îngrijiri medicale de la medicii sosiţi de urgenţă la faţa locului, ceilalţi doi refuzând ajutorul. După evaluare, s-a stabilit că militarul are un traumatism cranio-cerebral şi a fost transportat la Spitalul Judeţean "Sf. Apostol Andrei" de un echipaj SMURD.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, accidentul a avut loc vineri, la ora 12,40, iar la faţa locului au intervenit echipaje medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi şi de la SMURD, dar şi un echipaj de la Garda de Intervenţie Pechea.

Conducerea unităţii militare a deschis o anchetă în acest caz, pentru a stabili ce s-a întâmplat şi cine se face vinovat de producerea accidentului. De asemenea, o anchetă a fost deschisă de procurorii Parchetului Militar din Iaşi, urmând să se stabilească ce s-a întâmplat cu exactitate pe DJ 251.

Citit 3408 ori Ultima modificare Duminică, 29 Septembrie 2019 00:27

2 comentarii

 • postat de Aad
  Vineri, 27 Septembrie 2019 23:03
  70.25.40.***
  Daca vehicolul a ajuns in pozitia din foto, daca foto e de la fata locului, inseamna ca s-a comportat bine. Nu s-a rasturnat iar in caz de nevoie ar fi putut iesi de acolo, chiar cu distrugeri de bunuri, altele decat gardul si 3 copaci.
  Dar ca ocupantii sunt raniti, asta chiar ca e de batjocura. Pai, e de presupus ca un TAB merge pe campul de lupta, cu bombe si grenade, cu explozii si santuri anti-tanc, nicidecum pista de curse sau drum judetean. Daca numai din atata lucru avem mai mult de 50% raniti, ma intreb ce s-ar face in Afganistan sau aiurea.
  2
  8
  Raportează
 • postat de Chips
  Vineri, 27 Septembrie 2019 21:21
  82.76.67.***
  Cine a făcut gardul ala e meșter bun... Deci probabil lucrează deja pe afara :(
  1
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.