Lucrările în zone istorice se pot transforma în dosar penal. Controale, amenzi şi dispoziţii legale

Lucrările în zone istorice se pot transforma în dosar penal. Controale, amenzi şi dispoziţii legale

În zece cazuri, s-a dispus demolarea construcţiilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Lucrări sistate, amenzi şi dispoziţii de desfiinţare a lucrărilor fără autorizaţie de construcţie. Alţii au fost mai norocoşi şi li s-a pus în vedere că trebuie să intre în legalitate cu construcţiile pe care le-au făcut fără autorizaţie. Pe scurt, aşa arată bilanţul pentru primele nouă luni ale anului la Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal din cadrul Poliţiei Locale Galaţi.

Conform raportului de activitate, în primele nouă luni ale lui 2019, au fost constatate un număr de 200 de contravenţii şi au fost aplicat amenzi în valoare de 521.500 de lei. În 25 dintre cazuri s-a luat măsura de sistare a lucrărilor, iar în alte 188 de situaţii s-a dispus intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire. Zece dintre gălăţenii care au primit vizita poliţiştilor locali au fost mai ghinionişti, în aceste cazuri fiind luată decizia desfiinţării construcţiilor executate ilegal şi aducerea terenului, proprietatea Municipiului Galaţi, la starea iniţială.

În cazul construcţiilor executate fără autorizaţie de construire, dar care se încadrează în termenul de prescripţie de trei ani prevăzut de art. 31 din Legea 50/1991 au fost întocmite un număr de 193 procese verbale de constatare prin care au fost dispuse următoarele măsuri: sistarea lucrărilor – într-un caz; intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire – în 48 de cazuri; desfiinţarea construcţiilor executate ilegal şi aducerea terenului proprietatea Municipiului Galaţi la starea iniţială – 33 cazuri.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal, în primele nouă luni ale anului, au constatat 23 fapte ce constituie infracţiuni în conformitate cu prevederile art. 24, lit. a şi b din Legea 50/1991, actualizată, constând în executarea lucrărilor de construcţii fără autorizaţie de construire sau fără respectarea prevederilor autorizaţiei de construire la imobile aflate în zonele istorice de referinţă stabilite prin HCL 63/2015, precum şi nerespectarea măsurii complementare de sistare a lucrărilor de construcţii dispusă prin procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.

Citit 1727 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Octombrie 2019 18:28

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro