Obligată să practice prostituţia în Spania. 50.000 de euro câştigaţi în două săptămâni

Obligată să practice prostituţia în Spania. 50.000 de euro câştigaţi în două săptămâni
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Membrii familiei Ali, ajunşi acum după gratii, îşi racolau victimele, atât majore, cât şi minore, profitând de faptul că acestea aveau o stare materială precară, unele dintre ele având chiar şi copii în întreţinere. Printre cele exploatate se numără şi o femeie de 31 de ani, care avea în grijă un copil minor, dar foarte puţine resurse financiare.

Tocmai pentru că în România nu o ducea bine cu banii, tânăra a preferat să plece peste hotare să lucreze. Astfel, în timp ce se afla în străinătate, tânăra l-a cunoscut, prin intermediul reţelei de socializare Facebook, pe inculpatul Cristi Ionel Ali, care  era în căutarea unei persoane cu care să îşi întemeieze o familie.

„Dată fiind starea de vulnerabilitate în care se afla victima, respectiv mamă singură care era nevoită să lucreze în străinătate pentru obţinerea sumelor de bani necesare traiului şi ca urmare a manevrelor desfăşurate de inculpat, aceasta a întrezărit posibilitatea schimbării modului de viaţă, prin obţinerea unei stabilităţi materiale şi emoţionale”, au arătat în instanţă procurorii DIICOT.

Pentru a o atrage pe teritoriul său, Cristi Ionel Ali i-a povestit femeii că duce o viaţă de lux. La un moment dat, femeia s-a lăsat convinsă să revină în ţară pentru a se întâlni cu Cristi Ali. „Inculpatul Ali Cristi Ionel a susţinut că intenţiona să plece în Spania şi i-a propus victimei să meargă împreună cu el, după ce îşi rezolva anumite probleme din municipiul Galaţi pe care acesta susţinea că le are, însă a evitat să îi spună victimei din ce urmau să trăiască, menţionându-i însă că intenţiona „să se angajeze””, susţin anchetatorii.

Ţinând cont de faptul că femeia îşi dorea o relaţie de lungă durată, a venit la Galaţi, unde i-a cunoscut familia lui Cristi Ali. „Conform modului de lucru adoptat, inculpatul Ali Cristi Ionel a adus la cunoştinţa celorlalţi membri ai structurii infracţionale din care făcea parte că, în municipiul Galaţi, urma să sosească o nouă tânără, solicitându-le sprijinul în vederea racolării, cazării şi determinării acesteia la practicarea prostituţiei”, arată procurorii.

Cu ajutorul membrilor familiei, Cristi Ali a convins-o pe tânără să îl însoţească în Spania, iar imediat ce a ajuns acolo aceasta a aflat şi adevăratele intenţii ale celui care îi promisese o familie.

Fără voie, dar de frică

Femeia în vârstă de 31 de ani a vrut să îşi refuze iubitul, dar acesta şi-a schimbat comportamentul şi a  început să o ameninţe, motiv pentru care a constatat că nu are de ales. „Având în vedere situaţia în care fusese pusă de către bărbatul în care îşi pusese speranţele, respectiv fără bani într-o ţară străină a cărei limbă nu o cunoştea, victima a fost de acord să se prostitueze, gândind iniţial că imediat după întoarcerea în ţară, va reuşi să plece de sub influenţa inculpatului”, arată anchetatorii.

Tânăra le-a povestit anchetatorilor că era obligată să se culce cu clienţii şi apoi să predea toţi banii câştigaţi inculpatului. Conform spuselor ei, în două săptămâni reuşise să câştige aproximativ 50.000 de euro, bani remişi integral inculpatului Cristi Ionel Ali. „Este de menţionat faptul că inculpatul a adoptat o atitudine de hărţuire a victimei, făcând presiuni asupra acesteia, să obţină sume cât mai mari de bani, sens în care o determina pe aceasta să consume cantităţi mari de cafea. Astfel inculpatul urmărea să o priveze de somn pe victimă, cu scopul de a-i mări vulnerabilitatea şi de a o determina să întreţină raporturi sexuale cu cât mai mulţi clienţi”, arată procurorii.

Atunci când refuza să se supună regulilor, tânăra era luată la bătaie de Cristi Ali, care i-a luat şi actele de identitate.

A fugit cu ajutorul mamei

Tânăra s-a întors în ţară alături de inculpatul Cristi Ali, care i-a închiriat un apartament în judeţul vecin. Totul pentru a o obliga pe femeie să practice, în continuare prostituţia. Norocul femeii a fost că, la un moment dat, membrii grupului infracţional, în frunte cu Cristi Ali, au anunţat-o că vor pleca la Constanţa, pentru a participa la o aniversare. Profitând de lipsa inculpaţilor, tânăra şi-a sunat mama, i-a povestit calvarul prin care trece şi astfel a reuşit să fugă din apartamentul în care se afla.

Ulterior, femeia şi-a cerut actele de identitate de la traficanţi, obţinându-le abia după ce i-a ameninţat că va depune plângere la poliţie. „În această situaţie, cei doi inculpaţi au expediat prin intermediul unui serviciu de curierat documentele către victimă, iar pentru a-şi bate joc de aceasta, au lăsat-o să plătească contravaloarea serviciilor”, arată anchetatorii.

Audiată de procurori, femeia s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 60.000 de euro, reprezentând banii obţinuţi ca urmare a practicării prostituţiei şi care i-au fost luaţi de inculpatul Ali Cristi Ionel, precum şi cu suma de 100.000 de euro reprezentând daune morale.

"Iubirea" a durat puţin

Printre victimele clanului Ali se numără şi o fată minoră, racolată de Valentin Ali. Victima provenea dintr-o familie cu trei copii, în care părinţii nu au o ocupaţie stabilă, singurele venituri fiind aduse de tată, care desfăşoară activităţi necalificate „cu ziua”. Tocmai pentru că provenea dintr-o familie cu posibilităţi reduse, fata a început să practice prostituţia în Piteşti, unde a cunoscut o rudă de-a lui Valentin Ali, pe care a rugat-o să o ajute în atragerea clienţilor. În acest fel, Valentin a reuşit să afle despre minoră, pe care a abordat-o apoi pe reţelele de socializare. „Inculpatul i-a solicitat în mod repetat victimei să se întâlnească, pentru a se cunoaşte mai bine, pretextându-i faptul că era îndrăgostită de ea şi că ar fi dorit să închege o familie împreună. Dată fiind situaţia materială şi psihică în care se afla, victima a acceptat propunerile inculpatului, mai ales că, în urma discuţiilor purtate, acesta îi oferea promisiunea unei vieţi lipsite de griji, atât din punct de vedere material, cât şi sentimental”, susţin anchetatorii. 

Fata a practicat prostituţia în folosul financiar a lui Valentin Ali, dar, când a realizat că acesta nu are intenţii serioase cu ea, a decis să fugă.

Transformaţi în infractori chiar în sânul familiei

La sfârşitul săptămânii trecute, procurorii DIICOT - Serviciul teritorial Galaţi, împreună cu poliţiştii de la BCCO, au făcut şase percheziţii domiciliare şi au reţinut trei persoane acuzate de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Este vorba despre Marian Viorel Ali, Cristi Ionel Ali şi Valentin Ali, care au şi fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Conform anchetatorilor, cei trei bărbaţi şi-au îndemnat chiar şi partenerele de viaţă să practice prostituţia, astfel încât să câştige sume importante de bani pentru traiul de zi cu zi, în condiţiile în care ei nu lucrau nicăieri. "Este evident faptul că inculpatul Ali Valentin a determinat-o pe martoră să practice prostituţia, în condiţiile în care acesta avea împreună cu martora trei copii minori, lipsiţi de orice posibilitate de întreţinere, în condiţiile în care inculpatul a refuzat cu obstinaţie să desfăşoare vreo activitate lucrativă care să îi permită obţinerea unor profituri demne de a sprijini membrii familiei din care face parte", au arătat procurorii DIICOT.

Aceeaşi situaţie a fost şi în cazul lui Cristi Ionel Ali, care şi-a obligat iubita să practice prostituţia, aceasta fiind acum plasată sub control judiciar pentru 60 de zile. Cei doi inculpaţi aveau exemplu chiar în sânul familiei lor, mama lor practicând prostituţia de ani de zile. Astfel, cei doi, ajutaţi de tatăl lor, au constat că pot ademeni şi alte fete care să producă bani pentru ei, prin practicarea prostituţiei. "Ali Cristi Ionel şi Ali Valentin s-au transformat în recrutori, care prin utilizarea metodei lover-boy au ajuns să determine alte tinere să practice prostituţia în folosul exclusiv al membrilor grupului infracţional", mai arată procurorii.

Cazări în vile de lux şi promisiuni de viitor

După ce îşi atrăgeau victimele, în scenă intrau şi restul membrilor grupării infracţionale. Victimele erau aduse la Galaţi şi cazate în imobile de lux, cumpărate de inculpaţi din banii câştigaţi de concubinele lor. "Cercetările efectuate în cauză au reliefat faptul că în imobilele achiziţionate din sumele obţinute din practicarea prostituţiei au fost cazate tinerele recrutate de Ali Valentin şi Ali Cristi Ionel, aceste imobile, finisate şi amenajate cu obiecte de lux, fiind utilizate pentru "a lua ochii" victimelor", susţin anchetatorii.

De asemenea, pentru a păcăli victimele, inculpaţii le plimbau cu maşini de lux, unul dintre aceste autoturisme fiind marca Lamborghini Aventador, autoturism aflat acum sub sechestrul autorităţilor.

Inculpaţii şi-au racolat victimele prin metoda "loverboy", promiţându-le fetelor că vor face parte din familie. Cei trei erau ajutaţi, pentru a-şi atinge scopul, şi de concubine, dar şi de mama lor. "După ce victima era racolată şi determinată să se cazeze într-unul dintre cele două imobile, aceasta era "copleşită" de ceilalţi membri ai structurii infracţionale, care prin adresarea de complimente şi promisiuni o determinau să creadă că urma să facă parte din "familie" şi că erau mândri că urmau să aibă în familie un astfel de membru. În acest scop, erau organizate reuniuni de familie şi mese de familie, în care se pretindea în mod mincinos că victima urma să capete un rol esenţial în viitoarea organigramă a familiei şi că era de aşteptat ca aceasta să ofere familiei moştenitori cu unul dintre cei doi membrii recrutori", mai susţin anchetatorii.

Averi puse sub sechestru

Întreaga "afacere" a început în 2018, iar la gruparea infracţională din Galaţi a aderat şi un cetăţean spaniol, fost client al mamei lui Cristi şi Valentin Ali. Tocmai de aceea, săptămâna trecută a fost efectuată o percheziţie şi în Spania, aceasta fiind ţara aleasă de inculpaţi pentru exploatarea fetelor. Cetăţeanul spaniol se ocupa, susţin anchetatorii, de cazarea fetelor traficate, dar şi de ridicarea banilor câştigaţi de aceste şi trimiterea lor în România.

În urma descinderilor efectuate de anchetatori în şase locaţii din Galaţi, Brăila şi Bucureşti, au fost identificate şi ridicate atât bunuri care servesc la întregirea probatoriului administrat în cauză (telefoane mobile, cartele telefonice, formulare de transfer monetar, etc), bunuri care au fost utilizate la comiterea infracţiunilor, cât şi bunuri care au fost achiziţionate cu sume provenite din activităţile infracţionale (două autovehicule de lux, în valoare de aproximativ 170 de mii de euro, şi trei imobile), dar şi suma de 50.000 de euro cash.

Citit 9869 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2020 16:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.