Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
3 comentarii

Astăzi, Curtea Constituțională a admis parțial contestatia făcută de Avocatul Poporului fată de Ordonanța Militară care stabileste amenzi pentru nerespectarea restrictiilor, iar amenzile date ca urmare a nerespectării stării de urgență au fost declarate neconstituționale de către CCR. Ordonanta militară nu este suficient de previzibilă si nu există criterii clare stabilite de lege care să impună cuantumul amenzilor, ci acestea se fac arbitrar de către fortele de ordine, se arată în motivarea judecătorilor CCR.

Amenzile vor fi anulate doar după contestarea în instanță. 

Avocatul Poporului atragea atenţia acum câteva zile persoanelor care au fost amendate şi care doresc să invoce neconstituţionalitatea actului normativ că, pentru a produce efecte juridice în fiecare caz individual, este necesar ca excepţia de neconstituţionalitate privind actul normativ de incriminare să fie ridicată în faţa instanţei, în cadrul procesului având ca obiect contestarea procesului-verbal de contravenţie.

Săptămana trecută cuantumul total al amenzilor aplicate pe perioada stării de urgenţă pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie se ridica la peste 600 de milioane de lei (120 de milioane de euro), potrivit unui anunţ făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela.

 

Citit 2698 ori Ultima modificare Joi, 07 Mai 2020 23:25

3 comentarii

 • postat de Cetatean Joi, 07 Mai 2020 06:49 5.13.195.*** Link la comentariu
  7
  6

  Daca nu erau amenzile nu mai erau politisti pe strada , ca altfel nu mai specifica rolul politistului indiferent unde era si toti se plimbau care si cum doreau de dimineata pina seara , asa ca anii de frica amenzii au stat in casa altii tupeisti si jmecheri au crezut ca de ei boala nu se atinge si pot face orice si ori cum.Daca PSD era la guvernare ,amenzile erau constitutionale .

  Raportează
 • postat de Gigel Miercuri, 06 Mai 2020 20:49 79.116.116.*** Link la comentariu
  5
  18

  Pe romaneste, cei care respecta sunt prosti, iar restul votanti !!! Societate cu spirit ce mai !!!

  Raportează
 • postat de Desteapta-te Romane !!! Miercuri, 06 Mai 2020 17:42 77.111.247.*** Link la comentariu
  8
  14

  Mai exista dreptate si normalitate in tara asta !
  Asteptam inceperea luarii de masuri legale si impotriva actualei conduceri a Romaniei, care a adus tara la dezastru, din toate punctele de vedere si a facut praf Constitutia Romaniei si legile referitoare la drepturile cetatenesti (si nu numai).

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.