Şapte ani de închisoare, după ce a înjunghiat un taximetrist

Şapte ani de închisoare, după ce a înjunghiat un taximetrist
"Cristi Spaidăr" rămâne în arest preventiv
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Ajuns în atenţia publică şi în cea a anchetatorilor după ce a făcut scandal într-un cabinet medical şi a lovit cu sălbăticie un medic care a refuzat să îl primească în sala de consultaţii, gălăţeanul Cristi Ionel Ali, zis "Cristi Spaidăr", a recidivat şi cu alte fapte penale.

Mai exact, după scandalul sus-menţionat, care a avut loc în februarie 2019, "Cristi Spaidăr” a ajuns din nou în atenţia oamenilor legii, în septembrie 2019, după ce a înjunghiat un taximetrist. Pentru cele două fapte, Cristi Ionel Ali s-a ales cu un dosar penal, fiind cercetat pentru tentativă la omor, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, fiind trimis în judecată pe 18 noiembrie 2019.

Imediat după ce l-a atacat pe taximetrist, Cristi Ali a fost arestat preventiv şi a rămas după gratii până în prezent. Mai mult, în timp ce era judecat pentru faptele menţionate, individul s-a mai ales cu un alt mandat de arestare pe numele lui, solicitat de procurorii DIICOT într-un dosar de proxenetism, în care este anchetat şi tatăl, dar şi fratele lui. În acest ultim dosar, judecătorii au prelungit măsura arestării preventive pe data de 14 aprilie a.c.

Totodată, măsura arestării preventive a fost menţinută şi în primul dosar, printr-o sentinţă penală pronunţată recent de judecătorii Tribunalului Galaţi. Astfel, magistraţii gălăţeni, pe lângă faptul că au menţinut arestarea preventivă, au decis şi ce pedeapsă i se cuvine lui Cristi Ionel Ali. "Condamnă pe inculpatul Ali Cristi Ionel la pedeapsa închisorii în cuantum de şase ani şi patru luni pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor (faptă comisă la data de 22.09.2019). Dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului mai sus menţionat la plângerea prealabilă a părţii vătămate B.C.I. Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii în cuantum de un an şi trei luni pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii şi a liniştii publice (faptă comisă la 20.02.2019). Inculpatul Ali Cristi Ionel va executa pedeapsa cea mai grea, cea de şase ani şi patru luni de închisoare, sporită la şapte ani şi două luni de închisoare, precum şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a şi b C.p. pe o perioadă de trei ani", se arată în sentinţa Tribunalului Galaţi.

Instanţa de judecată a reţinut faptul că Ionel Cristi Ali a acoperit deja pretenţiile civile ale celor două persoane care au avut de suferit, inculpatul fiind însă obligat să plătească 1.203,84 de lei către Spitalul Judeţean şi 1.100 de lei cheltuieli de judecată.

"Deduce din pedeapsa principală a închisorii, astfel aplicată, perioada reţinerii şi a arestului preventiv, începând cu data de 25.09.2019. Menţine măsura preventivă a arestului aplicată inculpatului Ali Cristi Ionel", se mai arată în sentinţa Tribunalului Galaţi.

Cristi Ali nu a fost de acord cu pedeapsa primită şi a atacat deja sentinţa cu apel, astfel că dosarul său va ajunge pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Galaţi, acolo unde se va da o decizie definitivă. La pedeapsa finală se va adăuga şi cea pe care o va primi în dosarul de proxenetism în care este acum cercetat, alături de alţi membri ai familiei sale, de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi.

 
Citit 11984 ori Ultima modificare Luni, 11 Mai 2020 16:56

4 comentarii

 • postat de ION
  Luni, 18 Mai 2020 14:20
  104.129.205.***
  Si daca il omora , Ii dadea 7 ani si o luna???!!!...LEGI DE KKT .....HUUUUUUUUU!!! da i nene 20-30 ani si atunci sa vezi ce bine va fi peste tot.....nu o sa mai taie nici paine cu cutitul , dar sa mai injunghie un om ....

  DEMENTI DE POLITICIENI SI CINE DRACU DA LEGILE ASTEA .....

  TARA DE DEMENTI NE MERITAM SOARTA ...
  0
  7
  Raportează
 • postat de Tudor V
  Marți, 12 Mai 2020 20:18
  89.136.0.***
  Cel mai probabil va scapa cu suspendare, cu sprijinul extrem de bine platit pentru angajati ai ”diavolului”, fosti politisti, procurori sau judecatori, ce au relatii mentinute in ultima categorie.
  Sau poate vor fi judecatori tineri si nepatati care-i vor dubla pedeapsa, pe masura faptelor continuate si a drepturilor respectate de el victimelor (taximetristului si fetelor traficate)!
  Sau, poate va intalni unul mai smecher ca el....!
  0
  15
  Raportează
 • postat de Corupție mare
  Luni, 11 Mai 2020 21:40
  5.102.7.***
  E imposibil ca garoiul ăsta să nu fi fost protejat de niște polițiști corupți pentru că prea se etala cu averea lui fără să fie deranjat. Nu avea cum să supraviețuiască atâta timp de capul lui și să comită atâtea fapte penale. Dacă aș fi judecător, ăstuia i-aș da pedeapsa de muncă forțată în regim semideschis în agricultură că tot e criză de forță de muncă.
  0
  29
  Raportează
 • postat de STEEL
  Luni, 11 Mai 2020 12:05
  37.117.97.***
  Si bineinteles, intr-un final totul va fi cu suspendare...... VOMIT
  1
  47
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.