Fată de 16 ani, bătută şi obligată să se prostitueze

Fată de 16 ani, bătută şi obligată să se prostitueze
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Un bărbat de 31 de ani a ajuns după gratii după ce a obligat o minoră de 16 ani să practice prostituţia. Bărbatul a racolat-o pe fată prin metoda "Loverboy" şi a obligat-o, luni la rând, să se prostitueze, reuşind astfel să strângă peste 100.000 de lei. Afacerea ilegală a fost oprită de poliţiştii şi procurorii DIICOT Galaţi, care au efectuat, pe 1 iunie, patru percheziţii domiciliare în Galaţi şi Buzău.

Florin Caraghin, în vârstă de 31 de ani, şi-a cunoscut victima în august 2018, prin intermediul reţelei sociale Facebook. În câteva luni, individul a reuşit să o facă pe adolescentă să se îndrăgostească de el, povestindu-i că lucrează în Italia şi că are bani. Mai mult, a mers în vizită la familia fetei, pe care a convins-o că are intenţii serioase şi că vrea să se căsătorească cu ea, imediat după ce devine majoră.

După ce s-a convins că fata s-a îndrăgostit şi că poate fi astfel uşor controlată, Florin Caraghin a luat-o pe aceasta din familie şi a obligat-o să se prostitueze în diferite locaţii închiriate pe raza municipiului Galaţi. "În perioada august 2019 - 1 iunie 2020, inculpatul a recrutat pe aplicaţia Facebook, prin inducere în eroare cu utilizarea metodei "Loverboy", o persoană vătămată minoră, pe care, ulterior, a scos-o din mediul familial, a determinat-o să renunţe la şcoală, a transferat-o în municipiul Galaţi, unde a adăpostit-o şi cazat-o în locaţii închiriate în regim hotelier şi, prin aplicarea de corecţii fizice periodice, prin constrângere psihică, profitând de starea psihică labilă şi de lipsa de şcolarizare a victimei, prin exercitarea controlului asupra libertăţii de mişcare şi comunicare, a exploatat-o prin obligarea la practicarea prostituţiei, pe o perioadă de cel puţin nouă luni, obţinând un profit de peste 100.000 de lei", precizează procurorii DIICOT Galaţi.

Pe toată perioada exploatării, minora a fost obligată de inculpat să se culce cu cât mai mulţi clienţi pentru a face bani cu care să îşi poată achiziţiona o garsonieră în care ar fi urmat să locuiască împreună. Pentru a obţine un profit cât mai mare, bărbatul nu o lăsa pe fată să iasă din casă, îi stabilea întâlnirile cu clienţii şi îi lua toţi banii primiţi. În acest mod, bărbatul a reuşit să strângă suficienţi bani, cu care şi-a achiziţionat o garsonieră, pe care a şi mobilat-o parţial.

Pentru a-şi creşte profitul, individul folosea adesea violenţa asupra minorei, iar loviturile şi ameninţările întreceau orice imaginaţie atunci când aceasta îşi exprima dorinţa de a renunţa la practicarea prostituţiei sau se plângea că este obosită. Culmea, despre violenţele la care era supusă fata avea cunoştinţă şi mama ei, dar aceasta nu a reuşit să o scoată din ghearele proxenetului. Femeia a aflat însă recent cu ce se ocupă fiica sa, atunci când Florin a încercat să o atragă în cursă şi pe una dintre surorile iubitei sale.

Poliţiştii au pus capăt afacerii

Povestea le-a atras atenţia şi poliţiştilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), care s-au  sesizat din oficiu şi au demarat o anchetă în vederea identificării persoanelor implicate în activitatea infracţională. Ulterior, au fost sesizaţi şi procurorii DIICOT, fiind întocmit un dosar penal "in rem", sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori. După câteva zile de cercetări, poliţiştii şi procurori au descins la mai multe adrese din Galaţi şi Buzău, una dintre ele fiind chiar apartamentul nou cumpărat în Ţiglina I, şi astfel au reuşit să pună capăt calvarului în care trăia minora exploatată sexual. "La data de 01.06.2020, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza judeţului Galaţi, în apartamentul achiziţionat de inculpat cu sumele de bani obţinute din exploatarea victimei minore, în urma căreia au fost identificate şi ridicate suma de 5.200 de lei, un cuţit cu lungimea lamei de aproximativ 20 cm şi alte mijloace materiale de probă (documente autentificate de cumpărare a unui imobil, medii de stocare)", mai arată DIICOT Galaţi.

Totodată, alte trei locaţii au fost vizate de anchetatori, din fiecare fiind adunate dovezi împotriva individului dornic de îmbogăţire.

La finalul percheziţiilor, procurori au audiat mai multe persoane şi au decis reţinerea pentru 24 de ore a lui Florin Caraghin, acesta fiind ulterior prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis ieri propunerea procurorilor şi au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului.

Activităţile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi Buzău, al lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Citit 5194 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.