Sute de amenzi pentru gălăţenii care au încălcat legile pentru combaterea răspândirii noului coronavirus

Sute de amenzi pentru gălăţenii care au încălcat legile pentru combaterea răspândirii noului coronavirus
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

În contextul epidemiologic actual, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Galați au acționat, și în acest sfârșit de săptămână, în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Astfel, echipele mixte de jandarmi, polițiști, polițiști locali, reprezentanți ai ANPC, ANSVA, ai Ministerului Sănătății și ai Ministerului Muncii au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală, precum purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței sociale, în mijloacele de transport în comun, piețe, în magazine etc.

În cadrul acțiunii de sâmbătă au fost verificate 285 de societăți comerciale, iar celor ce încălcau legislația le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale. În urma controalelor efectuate, oamenii legii au aplicat 79 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 37 de sancțiuni pentru abateri de la Legea 61/1991.De asemenea, au fost aplicate 104 amenzi celor care au încălcat Codul Rutier. Totodată, au fost identificate și amendate șapte societăți comerciale care nu respectau măsurile impuse de Legea 55/2020, respectiv organizau activități în spațiul public/ privat/ închis pentru care au fost instituite interdicții/ restricții. Și o persoană fizică a fost amendată pentru participarea la activități în spațiul public/ privat/ închis pentru care au fost instituite interdicții/ restricții.

"Totalul amenzilor pentru nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost de 95.835 de lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru fapte precum: organizarea de către operatorii economici a activități în spațiul public/ privat/ închis pentru care au fost instituite interdicții/ restricții - 4.000 lei, nerespectarea măsurilor de protecție individuală - 12.000 lei, Legea 61/1991 - 18.800 lei, Legea 12/1990 - 2.000 lei și OUG 195/2002 - 21.811 lei", se arată într-un comunicat al Prefecturii Galați.

Oamenii legii vor fi prezenți în stradă și în zilele următoare, așa că, dacă vreți să scăpați de amenzi, respectați regulile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Citit 4191 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iulie 2020 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.