Recuzarea totală a instanţei

Recuzarea totală a instanţei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un justiţiabil gălăţean ne întreabă dacă se poate admite o cerere de recuzare care să-i privească pe judecătorii întregii instanţe, şi nu doar pe acei judecători care compun completul de judecată.

Potrivit art. 51 alin. (2) C. procedură penală „Recuzarea se formulează oral sau în scris, cu arătarea pentru fiecare persoană în parte a cazului de incompatibilitate invocat şi a tuturor temeiurilor de fapt cunoscute la momentul recuzării. Cererea de recuzare poate privi numai pe acei judecători care compun completul de judecată.”

În alin. (3) al aceluiaşi articol, se prevede: „Nerespectarea condiţiilor prevăzute în alin. (2) sau recuzarea aceleiaşi persoane pentru acelaşi caz de incompatibilitate şi pentru temeiuri de fapt cunoscute la data formulării unei cereri anterioare de recuzare care a fost respinsă atrage inadmisibilitatea cererii de recuzare”.

Suspendarea şomajului

Domnul Mihai P. ne scrie că este „beneficiar al indemnizaţiei de şomaj de o lună. A acceptat oferta unei firme pentru angajarea pe o perioadă de 6 luni. „Ce se întâmplă cu indemnizaţia de şomaj pe care o primesc acum?”, ne întreabă cititorul nostru.

Plata indemnizaţiei de şomaj va fi suspendată pe perioada derulării raportului de muncă de 6 luni potrivit art. 45 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, urmând ca la data încetării suspendării să fie reluată plata acesteia pe baza cererii beneficiarului.

Concediu neplătit

Florica N. ne spune că firma la care lucrează refuză să-i plătească concediul pe anul 2009. „Nu am luat nicio zi de concediu tot anul 2009. Nu mi-au plătit nici ore suplimentare, nici nimic. Acum vor să mă concedieze”.

Cititoarea noastră ne întreabă ce şanse are să câştige aceste drepturi dacă dă în judecată firma.

Stimată doamnă, dacă apelaţi la justiţie aveţi toate şansele să vă câştigaţi dreptatea.

Ar trebuie să încercaţi să mai staţi de vorbă încă o dată cu şefii, să vedeţi dacă nu obţineţi banii fără a mai apela la instanţă.

Dacă nu se poate şi sunteţi hotărâtă, atunci vă spunem că aveţi toate şansele să câştigaţi în instanţă pentru că este dreptul dumneavoastră.

Citit 743 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.