Autorul dezastrului de la Popescu conducea un bolid furat

Autorul dezastrului de la Popescu conducea un bolid furat
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Tânărul de 27 de ani care, vineri după-amiază, a "ras" parcarea de "La Popescu", după ce a scăpat maşina de sub control, se află într-o situaţie juridică mai gravă decât au consemnat iniţial poliţiştii. Reţinut în primă instanţă pentru vătămare corporală din culpă, conducere cu permisul suspendat, sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului, individul este cercetat şi pentru furt, pentru că maşina pe care o conducea, un Audi A8, fusese luată fără acordul proprietarului. 

Şapte maşini avariate după ce un bolid de zeci de mii de euro a fost scăpat de sub control de un individ care nu ar fi trebuit să urce la volan. Este bilanţul, pe scurt, al unui eveniment concretizat într-un dosar penal cu multiple capete de acuzare şi al cărui protagonist este Cătălin Sefer, un gălăţean de 27 de ani. Vineri, 29 ianuarie, acesta a fost cu greu reţinut după ce a provocat un accident soldat cu mutiple pagube materiale şi cu rănirea a trei persoane, aflate în două dintre maşinile acroşate. Ceea ce aveau să afle anchetatorii ulterior avea să depăşească cu mult aşteptările. Sefer, care şi-a abandonat bolidul la faţa locului, şi a şters-o englezeşte, deşi era îmbrăcat doar într-un halat de baie şi şlapi, avea permsiul suspendat ca urmare a unei alte abateri la regimul rurier. Se afla sub influenţa alcoolului, etiloestul arătând o concentraţie de 0,75 la mie în aerul expirat. Tocmai rănise trei persoane, o femeie însărcinată, un copil de 3 ani şu un bărbat de 71 de ani. Motive suficiente să încerce să scape cu fuga. Dar asta nu a fost tot pentru că, după ce a fost reţinut de un echipaj rutier şi arestat sâmbătă în baza unui mandat emis de Judecătoria Galaţi, au ieşit la iveală şi alte amănunte, cu caracter evident penal. 

"Din materialul probator administrat până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, la data de 29 ianuarie 2021, inculpatul a sustras, de la o persoană fizică, un autoturism marca Audi, pe care l-a condus pe drumurile publice din municipiul Galaţi, deşi se afla sub influenţa alcoolului şi avea dreptul de a conduce suspendat", susţin procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, care au în lucru dosarul lui Sefer. Acesta a atacat decizia judecătorilor, vrând să aştepte procesul şi condamnarea, dacă nu în libertate, măcar în arest la domiciliu. 

Citit 5284 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2021 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.