Un curier din Galați și-a furat singur banii din încasări

Un curier din Galați și-a furat singur banii din încasări
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, angajat al unei firme de curierat din Galați, a intrat în atenția polițiștilor după ce a pricinuit o pagubă de peste 10.000 de lei firmei pentru care lucrează. Inițial, curierul a sunat la poliție ziua în amiaza mare, după ce făcuse câteva livrări și adunase o sumă consistentă de bani, reclamând că, în timp ce se afla în zona unui bloc de pe strada Tecuci, persoane necunoscute îi deschiseseră mașina de serviciu, ale cărei portiere le lăsase neasigurate pentru câteva minute, și îi furaseră 11.037 de lei.

Polițiștii l-au crezut pe tânăr și au deschis dosar penal pentru furt, însă verificările ulterioare au scos la iveală că mașina nu fusese "vizitată" de nimeni altcineva decât de curierul reclamant, care își însușise suma pretins furată.

"După audiere, tânărul de 20 ani a dat declaraţii complete cu privire la cele întâmplate, astfel că a fost schimbată încadrarea faptei din furt în delapidare. Cercetările în cauză sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galaţi, cu făptuitorul în stare de libertate, pentru administrarea întregului probatoriu şi pentru dispunerea tuturor măsurilor legale", a explicat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtător de cuvânt al IPJ Galați.

Acum, tânărul riscă, pe lângă o condamnare penală, și să fie concediat din firmă, cu șanse minime de a mai lucra, în viitorul apropiat, în domeniu.

Citit 3353 ori Ultima modificare Vineri, 14 Mai 2021 12:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.