Pâslaru strângea bani în parcare pentru șeful Dragnea. Fost deputat, abonat la dosare de corupție

Pâslaru strângea bani în parcare pentru șeful Dragnea. Fost deputat, abonat la dosare de corupție
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Numele fostului deputat PSD Florin Pâslaru apare într-un nou dosar al DNA, alături de înalți oficiali ai formațiunii politice pentru care ar fi făcut nu doar lobby, dar ar fi pus serios și umărul la strângerea unor sume de bani menite să "spele imaginea șefului suprem". Pâslaru ar fi contribuit la o chetă de 100.000 de dolari pentru ca Liviu Dragnea să poată ajunge în SUA și să se întâlnească cu vicepreședintele american, pe căi nu tocmai ortodoxe. Manevrele nu au scăpat FBI-ului, ancheta oficialilor americani stând la baza unui dosar al DNA.

Nici bine nu s-a uscat cerneala de pe hotărârea judecătorească prin care a fost condamnat, cu suspendare, la doi ani de închisoare, pentru că și-a traficat influența prin Parlament, că Florin Pâslaru ajunge din nou în lumina reflectoarelor DNA. De data aceasta, ancheta în care apare și numele fostului deputat PSD de Galați este legată de fostul șef al partidului, Liviu Dragnea, actualmente încarcerat, și de o tentativă a acestuia de a se folosi de o vizită în Statele Unite ale Americii, în 2017, pentru a-și consolida credibilitatea în țară și a câștiga capital electoral. Strategia prevedea ca Dragnea să meargă în SUA și să se întâlnească cu vicepreședintele Mike Pence, care urma să fie prezent la un eveniment, numai că, în realitate, înaltul oficial american nu îi adresase președintelui PSD de atunci nicio invitație și nici măcar nu știa că urma să se întâlnească cu el. Pentru a fi sigur că urma să apară pentru câteva minute în poze alături de Pence, Dragnea a contactat o firmă de lobby - "Madison & Company LLC", care ar fi solicitat în schimbul serviciului de aducere alături a lui Dragnea și Pence, la același eveniment, suma de 100.000 de dolari. În final, vizita lui Dragnea în SUA nu a mai avut loc, mașinațiile firmei de lobby fiind deconspirate și urmate de o anchetă a FBI, care avea să scoată la iveală inclusiv suma de bani și modul în care Dragnea făcuse rost de ea.

Pâslaru, om de încredere

Conform concluziilor procurorilor DNA, suma de 100.000 de dolari ar fi fost adunată de Dragnea din trei surse: 40.000 de dolari din buzunarul propriu, 45.000 de dolari de la Gheorghe Dimitrescu, cel care îi intermediase legătura cu firma de lobby cu speranța că Dragnea îl va ajuta mai târziu să devină consul la New York, iar 15.000 de dolari de la nimeni altul decât fostul deputat gălățean Florin Pâslaru, la acel moment consilier la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților.

Potrivit DNA, citată de g4media, Dimitrescu și Pâslaru s-ar fi întâlnit prin parcări cu Laurențiu Tuca, cumnatul lui Daniel Dragomir, un om de afaceri din Galați stabilit la New York, și i-ar fi dat banii cash. Odată ajunși banii la Dragomir, firma acestuia, "Inovative Electric LLC" din New York, a transferat banii în conturile "Madison & Company LLC" din Washington DC, sub paravanul unui contract de consultanță între cele două companii. Inclusiv Liviu Dragnea i-ar fi transmis banii lui Pâslaru, ca să ajungă în final la Madison, prin aceeași filieră, Laurențiu Tuca - Daniel Dragomir, lăsându-i într-un plic pe bancheta din spate a mașinii, iar șoferul lui i-a înmânat lui Pâslaru. Fostul deputat gălățean ar fi, astfel, la a treia înfățișare cu justiția, după 2016, când a fost condamnat la şase luni cu suspendare pentru conflict de interese după ce și-a angajat fiul la cabinetul parlamentar, și 2021, când a primit doi ani cu suspendare pentru că le-a promis mai multor primari din Vâlcea și Argeș că îi va sprijini să acceseze cu prioritate fonduri publice în schimbul unor viitoare comisioane.

Citit 5021 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Mai 2021 02:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.