Procurorul Dumitrescu s-a întors la Bucureşti

Procurorul Dumitrescu s-a întors la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Ca bagaje, la plecare, trei saci plini cu cărţi de specialitate *

Venit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor în iulie 2008, procurorul Florin Dumitrescu (38 de ani - FOTO), bucureştean get-beget, a obţinut acordul şefilor săi pentru a se înapoia în Capitală.

De ziua sa, telefon de la prim-procurorul Parchetului din Sectorul IV, Mihai Betelie: „Domnule Dumitrescu, vreţi sau nu să faceţi parte din echipa de procurori condusă de mine?”.

I-a răspuns afirmativ. 31 mai 2010, dată de referinţă în biografia lui Florin Dumitrescu: Consiliul Superior al Magistraţilor, Secţia procurori, îi aprobă cererea de transfer. Din 16 iunie a.c. se află în serviciul Sectorului IV. E de găsit într-o clădire cu şase parchete strânse la un loc - 300 de procurori!

Debutul în profesie, la Tg. Bujor. Ucenicie dură - la preluarea atribuţiilor de serviciu găseşte în fişet, de parcă l-ar fi aşteptat, nu mai puţin de 400 de dosare nefinalizate.

Nu s-a luat cu mâinile de cap, ci s-a înhămat la muncă soluţionându-le. Vreau să spun că pe lume există şi transpiraţie de procuror! În anul 2009, la bilanţ, domnul Dumitrescu raportează rezolvarea a 479 de dosare penale.

Din ordinul iscălit de şeful său direct, prim-procurorul Dumitru Baciu, intră în rolul de procuror criminalist. Mai este, de asemenea, autorizat să se ocupe şi de dosarele privind fapte în care sunt implicaţi minori.

Nu refuză nimic! Recunoaşte, în stilul cavalerilor, profesionalismul domnului Baciu: „Am avut ce învăţa de la dumnealui. Sincer, acum, la despărţire, îi dau nota pe care o merită – 10!”.

Pasionat de istorie, procurorul Florin Dumitrescu n-are cum să-l scape din vedere pe generalul-erou Eremia Grigorescu, reperul în eternitate al localităţii.

„La Târgu Bujor, ne-a mărturisit, m-am simţit ca într-o staţiune. Păcat că oraşul nu este mediatizat cu mai multă forţă de impact… Până la Revoluţia din ’89 a avut o economie înfloritoare. În tot cazul, multă vreme de acum înainte îl voi purta în inima mea. Acum, la Bucureşti, când am timp, caut la televizor ştirile şi emisiunile despre judeţul Galaţi”.

În încheiere, încă ceva despre acest bucureştean: a salvat o femeie nevinovată, salariată a Primăriei Târgu Bujor, de la o condamnare sigură. Emilia Balea, casieră, acuzată pe nedrept de comiterea unui fals intelectual, a scăpat de puşcărie datorită atenţiei acordată cazului de către domnul Dumitrescu.

În două zile şi două nopţi, verificând de „n” ori „Dosarul Balea”, identifică „lucrătura” făcută de un răuvoitor, la copiator, după o chitanţă pe care apărea suma de 11.488 lei, când, în realitate, era vorba de 1.148 lei.

Cineva a adăugat un opt care ar fi urmat s-o nenorocească pe Emilia Balea dacă procurorul de caz n-ar fi ajuns la viciul de fond scăpat de cercetarea poliţienească.  Cine va veni în locul domnului Dumitrescu? Un magistrat de la Călăraşi…

Explicaţie foto: Procurorul Florin Dumitrescu. Ieri, la Tg. Bujor, înconjurat de stima cetăţenilor. Azi, în Bucureşti, e ca o picătură într-un ocean de judecători, avocaţi, martori şi infractori de toate calibrele posibile...

Citit 5800 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.