Un gălăţean a furat bijuterii de 18.000 de lei, după un pont primit în închisoare

Un gălăţean a furat bijuterii de 18.000 de lei, după un pont primit în închisoare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un gălățean, în vârstă de 28 de ani, abia ieșit din închisoare, a spart o casă de unde a furat bijuterii în valoare de 18.000 de lei. Bărbatul ar fi aflat că imobilul este nelocuit, proprietarul fiind plecat la muncă în străinătate, de la un alt deținut din Penitenciarul Tulcea, unde fusese închis pentru furt. Tânărul a intrat prin efracție în casa nelocuită, din comuna Verneşti, judeţul Buzău, pe 23 ianuarie, și a sustras mai multe bijuterii din metale preţioase, prejudiciul fiind estimat ulterior de partea vătămată la 18.000 de lei.

Potrivit poliţiei, proprietarul imobilului este un localnic, în vârstă de 52 de ani, însă acesta era plecat din ţară la momentul comiterii faptei. Fapta a fost sesizată Poliţiei de către o femeie de 60 de ani, din localitatea Verneşti, care avea în grijă imobilul. Luni, 14 februarie, în urma punerii suspectului în urmărire naţională de către poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Berca, acesta a fost depistat, cu sprijinul poliţiştilor de frontieră, în Satu Mare.

Gălăţeanul a fost reţinut pentru 24 de ore şi, ulterior, instanţa a dispus trimiterea lui în arest pentru următoarele 30 de zile. Poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiuniii de furt calificat, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

Citit 5184 ori Ultima modificare Vineri, 18 Februarie 2022 01:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.