Un executor din Târgu Bujor a obținut sechestru pe mașini de filaj ale MAI

Un executor din Târgu Bujor a obținut sechestru pe mașini de filaj ale MAI
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Un cunoscut samsar de terenuri și păduri din Vrancea a obținut sechestru pe toate autoturismele din dotarea Prefecturii Vrancea și din dotarea Direcției Silvice, în cadrul unui proces de retrocedare a unei suprafețe de pădure în instanță, potrivit declarațiilor oficiale. În plus, el ar fi obținut și sechestrarea unor mașini de filaj și operațiuni speciale ale MAI, conform informațiilor G4Media.

În urma unei cereri de retrocedare a unei importante suprafețe de pădure, pentru că nu a fost pus în posesie pe amplasamentul dorit de către Comisia de Fond Funciar (din care fac parte reprezentanți ai Prefecturii Vrancea și ai Direcției Silvice), procuratorul Maricel Cosor s-a adresat instanței Judecătoriei Focșani, care, pe fond, i-a dat câștig de cauză. Decizia nu este definitivă.

Judecătoria a obligat RNP Romsilva - Direcția Silvică Vrancea și Prefectura Vrancea - adică Comisia Județeană Vrancea Pentru Stabilirea Dreptului De Proprietate Privată Asupra Terenurilor - la plata unui cuantum definitiv al penalităţilor, în solidar, în sumă de 2,09 milioane de lei.

Cosor a apelat la un executor din Târgu Bujor, care a obținut sechestru pe toate autoturismele aflate în dotarea Prefecturii Vrancea, pe toate autoturismele din dotarea Direcției Silvice, dar și pe unele mașini de filaj și operațiuni speciale ale MAI. Prefectul vrâncean, Nicușor Halici, cataloghează drept "bizar" modul în care a obținut executorul judecătoresc lista autoturismelor care urmau a fi sechestrate. G4Media a contactat biroul Executorului Judecătoresc Costel Chirica Miștoiu, care a declarat că a avut acces la baza de date a autoturismelor MAI și că a solicitat date despre bunurile mobile ale celor două instituții.

Citit 4924 ori Ultima modificare Marți, 31 Mai 2022 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.