De la Drager la „nistagmus”!

De la Drager la „nistagmus”!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poate că gălăţeanul Iulian I. n-ar fi păţit-o dacă în  miez de noapte

n-ar fi rulat cu Fordul său pe un drum public şi cu farurile stinse. Tocmai amănuntul acesta i-a făcut pe nişte poliţişti băgăcioşi şi indiscreţi de la Secţia 2  să-l oprească pe gălăţean şi, în plus, să mai şi intre, într-un fel, în anumite intimităţi…

Li s-a părut că omu’ de la volan emană halenă alcoolică şi nu s-au mulţumit doar cu părerea, ci l-au pus  să mai şi sufle în… Drager. Rezultatul? Tot de partea poliţiştilor era, adică nu mai puţin de 0,93 mg/litru de alcool pur în aerul respirat. Mă rog, expirat, respirat, ceva de genul!…

Ce afurisită e berea

Din păcate, supliciul omului nu s-a încheiat aici. Cărat la spital cu arme şi bagaje, s-a constatat că prezenta şi „nistagmus lateralizat”. Doamne!, ce nenorocire de boală o mai fi şi asta (?!)

Cică ar fi o „mişcare involuntară conjugată a globilor oculari indusă de devierea privirii într-una din cele patru direcţii”. În plus, după analiza sângelui, altă belea!

A ieşit 1,65 grame/litru de alcool în sânge. Surprins şi el de gravitatea situaţiei, pentru că ai voie doar cu 0,80 grame ca să nu fie infracţiune, a recunoscut că a băut un litru de bere în seara de 7 mai 2011, aşa cam pe la ora 22,30. Incredibil, dom’le ce afurisită mai poate fi şi berea asta!

Asta e, la fiecare după posibilităţile fiziologice, nu? Problema e că subiectul supus analizelor de tot felul, adică şoferul, n-ar fi ajuns aici dacă nu s-ar fi gândit ca, după ingerarea litrului de bere, să urce la bord, să plece dinspre Stadionul Dunărea spre staţia PECO din strada Saturn  pentru a da de „băut” ceva carburant şi Ford Focusului său.

El băut şi „excitat”,  Focusul - alimentat

Şi parcă n-ar fi fost destule răutăţile spuse până acum despre litrul de bere, procurorul de la Parchetul local Galaţi, pe lângă altele, a mai făcut şi alte consideraţii ştiinţifice conform cărora cică „alcoolul ingerat dă o stare de excitaţie, de confuzie mentală şi o lipsă de coordonare a mişcărilor, tulburări senzoriale, auditive, vizuale!” Cumplit, ce mai la deal la vale!

Problema e însă acum de-a dreptul penală pentru gălăţeanul nostru, care a (în)călcat, cu băutura la bord şi la volan, prevederile OUG 195/2002, privind circulaţia rutieră pe drumurile publice. Asta e acuzaţia procurorilor, başca părerea judecătorilor din instanţa de judecată şi sentinţa ce va urma. Ferească Dumnezeu!

Citit 2214 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.