Maravela, bătăuşul din Folteşti: reţinut, eliberat, arestat, fugit, predat!

Maravela, bătăuşul din Folteşti: reţinut, eliberat, arestat, fugit, predat!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Maravela Aurel, unul dintre membrii „marcanţi” ai grupării de scandalagii şi bătăuşi ce a speriat Folteştiul şi alte localităţi rurale ale judeţului, continuă să impresioneze printr-un anumit gen de personalitate, manifestat mai ales vizavi de organele de cercetare penală şi de justiţie.

După ce, recent, un grup de 14 persoane a fost luat pe sus din Folteşti şi dus în arestul Poliţiei, doar cinci au fost prezentate instanţei (Judecătoria Galaţi), în 11 martie a.c., cu propunerea de arestare preventivă. La acea dată s-a dispus punerea în libertate a scandalagiilor, măsură împotriva căreia procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a declarat recurs. La Tribunalul Galaţi, acolo unde s-a judecat recursul, doi dintre cei cinci (Paler Ştefan, zis „Dodu” şi Maravela Aurel) s-au ales cu mandat de arestare preventivă.

Prezent în sala de judecată, când a auzit verdictul judecătorului cu privire la arestarea preventivă, Maravela Aurel n-a rezistat tentaţiei de  a-şi pune picioarele pe spinare, scăpând milimetric de sub nasul organelor de pază.

Ulterior, aşa cum am aflat ieri de la Liliana Istrate, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Maravela s-a răzgândit şi s-a prezentat singur la Poliţie, ca să fie arestat.

Dar imediat ce a ajuns după gratii, avocatul lui a făcut cerere de eliberare provizorie, sub control judiciar, solicitând cercetarea în stare de libertate, pe motivul că nu prezintă nici un pericol pentru comunităţile pe care, el şi ai lui din gaşca celor 14, le terorizează de o bună bucată de vreme.      

Cererea făcută de avocat urmează să se judece pe data de 8 aprilie. Asta înseamnă că, până în această zi, procurorul de caz de la Parchetul local Galaţi trebuie să înainteze la instanţă dosarul de urmărire penală, o lucrare deosebit de voluminoasă dat fiind numărul membrilor găştii violente, al fărădelegilor săvârşite de aceştia etc.

Deocamdată, dosarul cauzei a fost restituit la Poliţie pentru continuarea cercetărilor. În cauză, mai sunt de audiat în jur de 30 de persoane ceea ce, evident, nu-i de ici, de colo.

Citit 1910 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.