Taxe pentru obţinerea paşapoartelor

Taxe pentru obţinerea paşapoartelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Taxele pe care trebuie să le suporte cetăţenii români ce doresc să obţină paşaport sunt diferite, în funcţie de tipul de astfel de document solicitat.

Astfel, pentru eliberarea unui paşaport electronic taxa de emitere este de 244 lei şi se achită la CEC. În plus, trebuie achitată, la Trezorerie, o taxă consulară în sumă de 32 lei, în total 276 lei.

Paşapoartele electronice sunt valabile cinci ani de zile, dar numai pentru persoanele cu vârsta de peste şase ani. Pentru persoanele care nu au împlinit şase ani, valabilitatea acestor documente este de numai trei ani de zile.

Termenul de soluţionare, de obţinere a unui paşaport electronic, care este valabil cinci ani de zile, este de 14 zile calendaristice.

Pentru eliberarea unui paşaport temporar, valabil un an de zile, taxa de emitere este de 84  de lei, la CEC, plus o taxă consulară/suplimentară de 132 lei, la Trezorerie. În total, 216 lei.

Termenul de soluţionare, de obţinere a paşaportului temporar este de 1-3 zile lucrătoare.

Pentru eliberarea de adeverinţe, taxa ce trebuie achitată la Trezorerie este de 22 de lei. Aceste adeverinţe, după cum ne-a precizat comisarul şef Aurelian Păduraru (FOTO), şeful Serviciului Paşapoarte Galaţi, sunt necesare persoanelor care vor să se angajeze în străinătate prin agenţii specializate în acest sens.

Aceste adeverinţe trebuie să ateste realitatea că persoana în cauză nu a fost supusă unor restricţii de circulaţie peste frontierele României sau de interdicţie în ţara unde doreşte să muncească.

Mai trebuie făcută precizarea că taxa consulară/suplimentară, precum şi cea pentru adeverinţe se achită la Trezorerie, la sediul acesteia din strada Brăilei sau la punctul de lucru aflat în clădirea Serviciului Paşapoarte din strada Domnească.

Citit 2760 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.