Scandalurile din familiile gălăţene, stopate de poliţişti cu sute de ordine de protecție

Scandalurile din familiile gălăţene, stopate de poliţişti cu sute de ordine de protecție
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Crizele familiale, majoritatea provocate de disensiuni pe marginea consumului de alcool, sărăcie sau gelozie, sunt tot mai dese în societatea gălățeană.

În 2022, sute de apeluri la 112 au vizat intervenția de urgență a poliției pentru restabilirea liniștii în gospodăriile unde spiritele s-au inflamat și au degenerat în violențe de tot felul. Doar jumătate dintre cei "potoliți" cu ordine de protecție au fost temporar îndepărtați de victime prin decizii judecătorești.

Fenomenul violenței domestice a explodat în cursul anului trecut, cumva și ca un efect al crizelor născute în pandemie. Degradarea situației economice în multe case, potențată de consumul de alcool, droguri ori de apariția sau accentuarea patologiilor psihiatrice, a dus la o creștere semnificativă a numărului de cazuri în care a fost necesară intervenția în forță a poliției.

Sute de apeluri, cele mai multe provenite din mediul urban, au ajuns la 112 din partea victimelor celor care au exercitat diverse forme de violență și au pus în pericol sănătatea ori viața membrilor de familie. Potrivit centralizării făcute de Poliția Galați pe tot parcursul anului 2022, situațiile constatate în teren au dus la emiterea a nu mai puțin de 303 ordine de protecție provizorii împotriva agresorilor, cu 77 mai multe decât în anul anterior. Asta a presupus că polițiștii au avut posibilitatea, prin actele emise pe loc, să îi îndepărteze pentru câteva zile pe cei violenți de persoanele asupra cărora au exercitat abuzuri. "180 dintre ordinele de protecție provizorii au fost emise pentru fapte comise în mediul urban și 123 pentru fapte comise în mediul rural", au explicat reprezentanții IPJ Galați.

Victimele, speriate pe jumătate

În ciuda numărului mare de apeluri prin care au cerut ajutorul și a sutelor de ordine de protecție emise pentru a înlătura pericolul pe loc, puțin peste jumătate dintre victimele violențelor domestice au mers mai departe și au cerut îndepărtarea pe o perioadă mai lungă a membrilor de familie agresivi. Astfel, doar 182 dintre actele eliberate de polițiști au devenit ordine de protecție pe perioade mai lungi. Asta înseamnă că puțin mai mult de jumătate dintre stările de pericol constatate de polițiști au ajuns la judecată și au fost consemnate ca atare, ca urmare a demersului victimelor violențelor în familie.

Pe de altă parte, au existat numeroase cazuri de încălcări flagrante ale unor ordine de protecție emise, situații care s-au soldat cu arestarea agresorilor și punerea lor sub acuzare pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești.

Citit 2055 ori Ultima modificare Marți, 21 Februarie 2023 09:30

2 comentarii

  • postat de Amarastean di Fartanesti
    Duminică, 19 Februarie 2023 06:13
    89.137.226.***
    Nu sunt de acord si nu recomand barbatilor sa-si mangaie femeile din cand in cand, dar, sa fiu iertat, sunt unele doamne care o cauta cu lumanarea, altele s-au obisnuit, si chiar, in afara jucariilor sexuale, doresc sa fie plesnite, pentru un orgasm puternic si placut.

    Femeile sunt ca o carte cu multe secrete de nedelusit, niciodata nu stii ce vor cu adevarat sau cand sunt multumite in general.

    In rest, sa nu atingeti femeile, nici macar cu o floare!
    0
    0
  • postat de O maltratata
    Sâmbătă, 18 Februarie 2023 08:45
    82.76.59.***
    Cei ce isi maltrateaza sotiile trebuesc bagati la puscarie, fara comentarii, vad legi ce ii pedepseste pe cei ce maltrateaza animalele, dar pentru bietele femei???cercetari, ordine de restrictii si in final ajung sa fie batute sichiar ucise, masurile de restrictii sunt pentru oameni, cei ce isi bat sotiile NU SUNT OAMENI, SUNT FIARE, TRATATII CA ATARE.
    Unde sunt doamnele parlamentare……????
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.