Permisul de port armă – acte şi taxe necesare

Permisul de port armă – acte şi taxe necesare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru aspiranţii în ale vânătorii, drumul început cu examenul care se susţine o singură dată pe an constituie doar una din etapele pe care trebuie să le parcurgă pentru a deveni vânători cu acte în regulă.

După ce vor fi absolvit examenul teoretic şi practic (la poligon), după ce vor fi achitat taxele către asociaţia în care urmează să devină membru cu drepturi depline - (AJVPS Galaţi), orice candidat la vânătoare trebuie să facă demersurile necesare pentru obţinerea permisului de port armă.

În acest sens trebuie:

·    să obţină o adeverinţă de la AJVPS prin care se confirmă că a absolvit examenul amintit şi că a achitat taxele către asociaţie;

·    să-şi completeze fişa medicală folosită la examenul de vânător cu un atestat obţinut după o examinare psihologică de specialitate;

·    să aibă actul de cazier valabil;

·    să achite o taxă pentru obţinerea unei arme letale (poate fi achitată  chiar la Serviciul Cazier al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi).

Suma ce trebuie achitată este de 103 lei atunci când e vorba de o solicitare de obţinere a permisului de port armă în regim normal, adică într-un termen de 30 de zile de la data depunerii cererii, întrucât pentru obţinerea permisului de port armă în regim  de urgenţă (15-16 zile) e necesar a fi achitată o taxă de trei ori mai mare.

Mai e nevoie de 2 poze color tip legitimaţie şi de o copie după cartea de identitate. Evident, e necesar a fi făcută şi o cerere pentru obţinerea unui permis de port armă letală (de vânătoare, în cazul de faţă).

În perioada de timp de până la obţinerea permisului de port armă, noul vânător va trebui să se gândească şi să se hotărască ce fel de armă de vânătoare intenţionează să îşi cumpere.

Evident, pentru a achiziţiona o astfel de armă i se va elibera o autorizaţie de la Serviciul Arme, Explozivi , Substanţe Toxice din cadrul IJP Galaţi.

Citit 30635 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.