Maşinile cu numere de Bulgaria, în atenţia Poliţiei

Maşinile cu numere de Bulgaria, în atenţia Poliţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nici nu am apucat să aprofundăm subiectul înmatriculărilor de autoturisme în Bulgaria că deja au apărut informaţii cum că acestea ar fi luate în colimator de către Poliţia Rutieră, care, pe lângă verificarea amănunţită a stării tehnice, doreşte să pună la punct şi o bază de date cu numărul de înmatriculare, deţinătorul şi datele personale ale şoferului utilizator.

Săptămâna trecută menţionam unele riscuri la care ne expunem dacă apelăm la o firmă bulgară pentru a ne înmatricula maşina. Unul dintre aceste riscuri se concretizează sub forma faptului că unele dintre aceste firme sunt în litigiu cu statul bulgar, iar maşinile acestor firme intră sub sechestru şi devin proprietatea statului.

Cel puţin 360 de astfel de maşini au fost declarate de către poliţia din Bulgaria şi sunt căutate în România.

Până una alta, autorităţile române au constatat probleme majore de ordin tehnic, dar şi documente în neregulă la maşinile din Bulgaria care circulă la noi în ţară.

Probabil procentul de maşini cu probleme este la fel de mare ca la cele înmatriculate la noi în ţară, pentru că de când Inspecţia Tehnică Periodică nu se mai face doar la Registrul Auto Român, şi se poate efectua la aproape orice service autorizat, ITP-ul nu mai reprezintă un filtru veritabil aplicat maşinilor cu defecţiuni tehnice.

Cu siguranţă, răspândirea acestor informaţii are doar scopul de a descuraja fenomenul înmatriculărilor în alte ţări, deoarece, potrivit estimărilor Poliţiei Rutiere, la noi în ţară circulă deja peste 100.000 de maşini înmatriculate în Bulgaria.

Citit 1665 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.