UPDATE. Infractorii noștri se extind în alte județe. Gălățeni arestați pentru furturi de cupru în Vâlcea

UPDATE. Infractorii noștri se extind în alte județe. Gălățeni arestați pentru furturi de cupru în Vâlcea
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

UPDATE, 21 aprilie 2023

Cei trei bărbați din județul Galați, reținuți zilele trecute în urma mai multor descinderi în cadrul unui dosar penal deschis de polițiștii din Vâlcea pentru furturi de cupru, au ajuns după gratii. Judecătoria Galați a admis propunerea Parchetului și a dispus arestarea preventivă a suspecților care au vârste de 32 și, respectiv, 40 de ani. 30 de zile vor petrece după gratii, în primă fază, cei despre care polițiștii spun că ar fi autorii mai multor furturi din județul Vâlcea, dar și din Galați și alte județe. Cele mai importante lovituri ar fi fost date de la începutul acestui an, la o societate comercială din Râmnicu Vâlcea, de unde ar fi sustras mai mulți saci cu cupru, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei.


Trei bărbați din județul Galați au ajuns în custodia poliției după ce au dat spargeri la sute de kilometri de casă, cu unicul scop de a fura cupru, un material care poate fi valorificat scump la centrele de colectare. Ei sunt bănuiți că ar fi comis fapte similare în mai multe județe.

Polițiștii din Vâlcea și cei din Galați au ajuns la cei trei suspecți la capătul unei anchete complexe, care a presupus interceptări, schimburi de informații și mai multe percheziții domiciliare în comunele Smârdan și Vânători. Faptele de care sunt acuzați cei trei gălățeni s-ar fi petrecut în perioada octombrie 2022 - februarie 2023, pe raza județelor Vâlcea, Galați, dar și în alte zone, vizată fiind în principal o societate comercială din Râmnicu Vâlcea, unde furturile comise de cei trei ar fi provocat prejudicii semnificative. 

”Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 2 spre 3 ianuarie 2023, cele trei persoane ar fi pătruns prin efracție în incinta unei societăți comerciale din municipiul Râmnicu Vâlcea și ar fi sustras cantitatea de 500 kg de deșeuri din cupru și suportul optic cu înregistrările camerelor de supraveghere, fiind creat un prejudiciu de 15.210 de lei. De asemenea, cele trei persoane ar fi revenit la aceeași societate comercială și în noaptea de 28 februarie spre 1 martie 2023, de unde, prin efracție, ar fi sustras trei saci de rafie conținând deșeuri din cupru, fiind creat un prejudiciu de 4.110 de lei”, a explicat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Cercetările au culminat cu mai multe percheziții domiciliare în județul Galați, zilele trecute, la descinderi fiind reținuți și suspecții, cu vârste de 32 și, respectiv, 40 de ani. În baza probelor, aceștia urmau a fi prezentați Judecătoriei Galați, cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat. Cercetările vor fi continuate de către polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor trei bărbați.

Citit 3399 ori Ultima modificare Vineri, 28 Aprilie 2023 09:55

6 comentarii

  • postat de Motanul si burlanul ...
    Vineri, 21 Aprilie 2023 15:51
    108.245.201.***
    Dar pe politicienii corupti cand ii vizitati ??? Sau le da oricum cu suspendare si nu se merita ???
    0
    0
  • postat de cernea
    Vineri, 21 Aprilie 2023 13:19
    95.76.19.***
    Dacă politia nu I a prins în Galați ptr. ca sefac ca muncesc CE CAUTA IN ALTE JUDETE???????? LA GALATI UN ORAS PLINI DE GOLANI SMECHERI CARE AU FACUT BANI FURAND DE LA OAMENI , SMECHERI POLITICIENI FURAND DE LA STAT, PARE SUPER PTR. CA NICI POLITIA SI CELELALTE INSTITUTII ALE STATULUI GE
    0
    0
  • postat de eu
    Vineri, 21 Aprilie 2023 11:20
    86.124.201.***
    De când l-au merlit pe Caiac, merge și prin procură....Dacă mai trăia, le lua foc satul ăstora că s-au băgat peste el. Ori le-o fi zis cineva, mergeți că nu pățiți nimic ?
    0
    0
  • postat de Andrei V.
    Vineri, 21 Aprilie 2023 10:03
    46.97.22.***
    Da, noi aveam niste infractori la un metru saptezeci si nouzeci de kilograme. Acum, in alte judete s-au extins la un metru optzeci si cinci, cu o suta douasprezece kilograme. In plus, le-au crescut si unghiile la degetele de picioare, iar unuia dintre ei i-a crescut si nasul, dupa ce a fost descoper
    0
    0
  • postat de faur
    Vineri, 21 Aprilie 2023 04:31
    5.13.233.***
    Poate sant aceiasi care au fost si pe Str Stefan cel Mare , au spart de 2 ori in zona acolo ptr cupru in luna ian-februarie.
    0
    0
  • postat de marr
    Joi, 20 Aprilie 2023 20:58
    86.124.202.***
    Astia , e clar ca au mai fost acolo de stiau ce are si unde are acel CEVA inauntru . La fix .
    Tu , daca te-ai duce in alt Judet ..cat e el de mare ..ai sti Ce si Cum ?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.