Şeful, director, şofer şi magazioner

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vechi cunoştinţe, gălăţenii Costin Luciana, Covaci Ciprian Alecu, Miron Cezar Aurelian şi Pascal Marius Gabriel au fost trimişi în judecată, în ziua de 27 septembrie, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Faptele ilegale de care sunt acuzaţi aceştia au fost săvârşite îacum trei ani, n perioada februarie-martie 2007. Atunci, cei patru s-au înţeles să „facă” o firmă cu care mai apoi „să poată da ţepe”, aşa cum a şi declarat ulterior unul dintre ei.

Firma înfiinţată în scopuri neortodoxe s-a numit la un moment dat SC Varnil SRL Galaţi. Apoi, aceasta a fost folosită pentru a intra relaţii comerciale cu încă alte trei firme, de la care  au fost achiziţionate diverse mărfuri.

În câteva cuvinte, se poate spune că mărfurile au intrat, dar plata nu s-a făcut, întrucât cei de la Varnil SRL au emis file cec fără acoperire în contul bancar.

Evident, administratorii firmelor care au intrat în relaţie cu cei de la Varnil constat la un moment dat că au fost traşi pe sfoară. În total, s-au ales cu o gaură în bugetul firmelor lor în valoare de 832.113.800 lei.

Calităţi mincinoase

De la început, cei patru întreprinzători au folosit, aşa cum scrie în rechizitoriul unităţii de parchet amintite, „nume şi calităţi mincinoase, precum şi instrumente de plată fără acoperire.

Societatea „făcută să dea ţepe” a avut la un  moment dat sediul social la blocul I4 din Ţiglina I. Şeful grupului, Miron Cezar Aurelian, şi-a  atribuit şi funcţia de şofer, împărţind apoi şi funcţiile de director general şi de magaziner ale societăţii.

Ultracalificat şi întreprinzător personaj, nu-i aşa? Profilul declarat al activităţii firmei era comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate de produse alimentare, băuturi, tutun, dar şi de produse nealimentare.

Toate treburile administrative fiind puse la punct, celor patru nu le-a mai rămas  decât să ia taurul de coarne. Au perfectat tranzacţii comerciale cu SC Adina Comditex SRL Roşia Montană, judeţul Alba, de unde au comandat îmbrăcăminte pentru femei, marfă pe care au „plătit-o” cu file cec fără acoperire; cu SC Aphanet SRL Craiova de la care au poftit la jachete de schi şi articole de încălţăminte; cu SC Sima Trading Comunication SRL Bucureşti, firmă de la care au aprovizionat mai întâi 1.700 de cartele de telefon pentru care au emis file cec, dar care au fost achitate ulterior cu ordin de plată.

Tot de la această ultimă societate, ţeparii gălăţeni au mai cerut ulterior 500 de cartele pe care nu le-au mai plătit deloc. Ei câştigaseră iniţial încrederea furnizorului după care i-au aplicat regula pe care o ştiau…

Pe scurt, acestea sunt faptele pentru care cei patru au fost trimişi acum în judecată, în stare de libertate, fiind acuzaţi de: inducere în eroare prin folosire de nume şi calităţi mincinoase (înşelăciune); semnarea de file cec fără a avea disponibil în contul bancar; complicitate şi instigare la înşelăciune.

Toţi cei patru, având vârste de 29 şi 30 de ani, vor da seamă în instanţă pentru faptele lor, care, după cum aţi observat, chiar şi după trei ani, au fost aduse în lumina legii.

Citit 1610 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.