Infractorii rutieri, tot mai des trimiși în pușcărie

Infractorii rutieri, tot mai des trimiși în pușcărie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conducerea fără permis sau sub influența alcoolului sunt tot mai rar pedepsite cu suspendare, cei prinși în aceste situații pe drumurile publice riscând să stea după gratii, chiar dacă, teoretic, limitele pedepselor pentru astfel de infracțiuni sunt destul de joase cât să permită "iertarea"

Doi gălățeni sunt dovada că acest lucru se întâmplă, ei ajungând în aceeași zi în penitenciar, după ce polițiștii au pus în aplicare mandate emise de instanțe ca efect al unor condamnări definitive. Unul dintre ei, un tânăr de 26 de ani din Frumușița, va trebui să stea în pușcărie un an și 435 de zile, după ce a fost prins conducând un vehicul pe drumurile publice fără a avea carnet. El a fost condamnat de Judecătoria Tg. Bujor și a fost arestat de polițiști la trei zile după ce instanța s-a pronunțat.

Tot în primele zile ale acestei luni, Judecătoria Galați a decis ca un alt bărbat, de 35 de ani, să stea după gratii, după ce a fost trimis în judecată, fiind prins conducând într-o stare nu tocmai corespunzătoare. Cu toate acestea, polițiștii nu au putut stabili ce și cât consumase șoferul, pentru că acesta nu a vrut să fie testat, așa că a fost acuzat de refuz de prelevare a probelor biologice și condamnat la un an și şase luni de închisoare cu executare.

Citit 2398 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Iulie 2023 10:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.