Un canadian și un polițist, acuzați că "alimentau" copiii cu canabis

Un canadian și un polițist, acuzați că "alimentau" copiii cu canabis
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Pe lista persoanelor reținute de procurorii DIICOT în dosarul "Fabricii de vise", care alimenta magazine din întreaga țară cu produse ce conțineau droguri, se află acționarul majoritar al societății care fabrica dispozitivele și dulciurile, un polițist, dar și un psiholog. Totodată, zeci de tone de cânepă, sute de cutii cu substanță vegetală cu efecte psihoactive și zeci de mii de dispozitive de vapat, pregătite pentru livrare, au fost ridicate în urma celor 121 de percheziții.

28 de persoane dintre cele conduse la audieri, la sediul DIICOT Iași, după descinderile făcute marți, 19 septembrie, în zeci de județe, inclusiv în Galați și în Capitală, au rămas în custodia poliției, pentru a fi duse la arestare. Printre acestea, un cetățean canadian, acționarul majoritar al societății care opera fabrica unde se confecționau vape-urile și dulciurile periculoase, un agent de poliție, dar și un psiholog. Toți vor fi duși în fața Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzațiile de constituirea unui grup infracţional organizat și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

Droguri și precursori, găsite la percheziții 

La capătul perchezițiilor fulger făcute de polițiștii de la Crimă Organizată în ancheta coordonată de procurorii ieșeni a fost contabilizată o captură impresionantă de substanțe, produse, materie primă, echipamente, dispozitive de comunicare și bani. De departe, cea mai importantă este materia din care se presupune că erau extrase în laboratoarele fabricii substanțele interzise folosite la prepararea soluțiilor pentru vapat, respectiv HHC și THC (ambele derivate din canabis, cu efecte psihoactive și medicale). "Au fost ridicate 40 de tone de cânepă industrială, alături de 81.102 vape-uri, 3.237 acadele, 1.316 cutii și pungi conținând jeleuri, 169 cutii și borcane cu prăjituri, 3.692 de recipiente de diverse mărimi, 400 de cutii și borcane cu substanță vegetală, 169 semințe de canabis, două plante de canabis, cantitatea de 74,2 litri substanță, 149 de kilograme vape-uri stricate, sumele de 299.333 lei, 29.225 euro, 9.200 USD, cinci kilograme de argint sub forma a cinci lingouri, monede de argint, 23 de laptopuri și 65 de telefoane mobile", au anunțat procurorii DIICOT, în cursul zilei de miercuri, 20 septembrie.

Citit 3405 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2023 19:15

2 comentarii

  • postat de Ion
    Duminică, 24 Septembrie 2023 09:20
    37.251.223.***
    Cum e posibil să existe o fabrică de acadele și jeleuri care conțin substanțe psihotrope?! Incredibil! Nu cred că persoanele care consumau așa ceva nu știau ce consumă, e imposibil, cred eu, să nu ai nicio modificare comportamentală sau de altă natură (altfel n-ar fi substanțe psihotrope, nu?).
    0
    1
  • postat de Poliția este grup Infracțional Organizat
    Joi, 21 Septembrie 2023 06:03
    51.179.39.***
    Tot spun că poliția ucide. Atenție!!! Poliția este un grup Infracțional Organizat de stat cu infractori nedovediti care beneficiază de protecția legii. De ce spun asta? Pentru că am convingerea că polițiștii fac lucruri mai multe și mai grave ce nu s-au aflat în presă.
    5
    16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.