Peste două kilograme de aur și sume de bani, ridicate în urma perchezițiilor

Peste două kilograme de aur și sume de bani, ridicate în urma perchezițiilor
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Așa cum scriam, joi, 16 noiembrie, la Galați, dar și în județul Iași și municipiul București, au avut loc zeci de percheziții în șase dosare penale, având ca obiect infracţiuni de evaziune fiscală. Vineri, 17 noiembrie, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi ne-a informat care sunt rezultatele acestora.

În cadrul acțiunilor la care ne refeream, ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au efectuat 39 de percheziţii domiciliare (22 în judeţul Galaţi, 12 în judeţul Iaşi şi 5 în municipiul Bucureşti), la sediile sociale şi punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale, precum şi la domiciliile reprezentanţilor legali/de fapt ai acestora. 

Oamenii legii au urmărit identificarea şi ridicarea actelor contabile, a actelor extracontabile şi a sistemelor informatice necesare dovedirii activităţii infracţionale sesizate. De asemenea, s-a vizat identificarea şi ridicarea sumelor de bani şi a bunurilor mobile de valoare, în vederea instituirii măsurilor asigurătorii, pentru a garanta repararea pagubelor cauzate bugetului de stat. 

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate: 2.207,78 grame de bijuterii din aur, sumele de 163.380 lei şi 14.520 euro, trei laptopuri, telefoane mobile, medii de stocare, documente contabile, documente extracontabile, precum şi documente referitoare la autoturisme de lux. Cu privire la sumele de bani, bunurile ridicate şi autoturisme, urmează să se dispună instituirea măsurilor asigurătorii. Cercetările continuă, ne asigură procurorii, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor în care au fost săvârşite infracţiunile şi stabilirii răspunderii penale a persoanelor implicate. Oamenii legii atrag atenția că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Citit 2360 ori Ultima modificare Luni, 20 Noiembrie 2023 01:53

2 comentarii

  • postat de Un curios
    Duminică, 19 Noiembrie 2023 10:20
    212.93.144.***
    Reausa vad o initiativa din partea parlamenarilor galateni, care sa i oblige pe toti ce au bunuri ce intrec normalul, SA JUSTIFICE PROVENIENTA LOR, cunosc foarte multe persoane, ce nu au muncit niciodata si se lafae in masini si apartamente scumpe, dobandite fraudulos…mar mira so vad, pentru ca pri
    1
    1
  • postat de Mihai
    Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 13:42
    86.122.130.***
    Din 40 de perchezitii în toată țara doar atâta mărunțiș ați găsit și vă lăudați că ați transpirat?
    Duceți-vă măi bugetarilor și percheziționați pe toți mafioții politicieni, firmele de partid, pe interlopii care îi acoperiți și șmecherii care circulă cu BMW-uri și o străngeți tone nu grame de aur!
    1
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.