Dealeri de cristale, surprinși în tranzacții la foc automat

Dealeri de cristale, surprinși în tranzacții la foc automat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Doi tineri din județul Vrancea, care se ocupau cu vânzarea de droguri pe teritoriul județului Galați, au fost prinși în flagrant de polițiștii de la Crimă Organizată, în toiul mai multor tranzacții succesive în urma cărora au încasat, în doar câteva minute, câteva mii de lei.

Potrivit anchetatorilor, ofițerii sub acoperire au ajuns la vrâncenii Cristian George Buruiană și Sabin Toma în baza unor informați care le indicau faptul că aceștia dețineau frecvent un drog de mare risc, cu mare popularitate printre tineri, respectiv 3-CMC (cristal), pe care îl vindeau atât pe raza județului de origine, dar mai ales în Galați. După ce au aflat că cei doi aveau de ”livrat” o cantitate semnificativă, polițiștii au venit pe urmele lor și au surprins două tranzacții succesive, una prin care unul dintre dealeri cumpăra de la celălalt marfa, iar o alta prin care o revindea.

”Inculpații au fost prinși în flagrant, pe raza județului Galați, în două acțiuni succesive, unul imediat după ce a vândut mai multe doze de cristal (3-CMC, drog de mare risc), pentru suma de 2.000 lei, cantitate achiziționată de la cel de-al doilea inculpat, depistat în proximitate. Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că, unul dintre inculpați a comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (cristal), cu sume cuprinse între 700 și 2.000 lei”, au precizat reprezentanții DIICOT Vrancea la finalul operațiunilor.

În baza flagrantului și a probelor ridicate la perchezițiile domiciliare ulterioare, Toma și Buruiană au fost reținuți și prezentați Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de droguri de mare risc. Instanța a admis cererea procurorilor și i-a trimis după gratii pentru următoarele 30 de zile.

Citit 1486 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2024 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.