Soţia deputatului Toader, acuzată în plină şedinţă de judecată că-i influenţează pe martori

Soţia deputatului Toader, acuzată în plină şedinţă de judecată că-i influenţează pe martori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Faptul că avocaţii se contrează în sălile de judecată cu procurorii de caz sau cu alţi apărători, este unul normal,  atunci când argumentele sunt cele pe lege. Rareori se întâmplă ca aceste „contre” să degenereze în acuzaţii în plină sală de judecată.

Şi totuşi asta s-a întâmplat la Curtea de Apel Galaţi, pe 15 noiembrie, într-un dosar al Direcţiei de Investigarea a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Avocata Domnica Toader este unul dintre protagoniştii acestei istorii.

O şedinţă cu tensiuni

Toader ne-a spus că în acea zi avea la sală un caz în care clientul arestat era învinuit de falsificare de bani şi de constituire de grup organizat.

„Eram în recurs şi am cerut înlocuirea măsurii arestării, atrăgând atenţia instanţei că unul dintre martori şi-a schimbat declaraţia în favoarea clientului meu, adăugând că Parchetul s-a sesizat deja, în ceea ce-l priveşte, pentru mărturie mincinoasă”.

„În acel moment, doamna procuror Fănica Hahue s-a ridicat şi a spus că dumneaei constată că în toate dosarele DIICOT în care intru eu martorii îşi schimbă declaraţiile. Practic, m-a acuzat că-i influenţez pe martori în toate dosarele DIICOT, pentru că soţul meu este cine este (deputatul Mircea Toader, n.r.)”.

„Mi s-a făcut rău, am cerut instanţei să consemneze în încheierea de şedinţă acuzaţiile care mi s-au adus şi am cerut deja să-mi fie date înregistrările din timpul şedinţei de judecată. În ziua aia am fost şi la spital pentru că, urmare a incidentului, am avut tensiunea 19 cu 12”, ne-a declarat avocatul Domnica Toader.

Banii din despăgubiri vor fi donaţi

Aceasta susţine că intenţionează să-i facă plângere procurorului de caz şi la Consiliul Superior al Magistraturii, şi la Parchetul General, şi la Înalta Curte.

„La Înalta Curte o voi da în judecată pentru calomnie şi îi voi cere despăgubiri de 100.000 de lei, iar banii vor merge fie la copiii orfani, fie la Penitenciar. Am 36 de ani de meserie, dar eu aşa ceva nu am auzit să se întâmple în Galaţi, am aşteptat poate îşi va cere scuze pentru vorbele spuse, dar nu s-a întâmplat aşa ceva şi drept urmare voi merge mai departe”, a încheiat Domnica Toader.

Doar cine nu munceşte nu greşeşte

De cealaltă parte, procurorul şef al Serviciului Teritorial Galaţi, Ion Ciafalon, a avut o atitudine rezervată vizavi de acest incident. „Doamna avocat va şti cu siguranţă unde să se adreseze ca să formuleze o plângere referitoare la  comportamentul unui procuror, fie el şi de  la DIICOT”, ne-a declarat procurorul şef Ion Ciafalon.

Citit 1911 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.