Trei adulți, acuzați oficial de moartea unui copil. Femeia care și-a ucis fiica, judecată pentru omor

Trei adulți, acuzați oficial de moartea unui copil. Femeia care și-a ucis fiica, judecată pentru omor
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Procurorii au finalizat ancheta în cazul morții Alexandrei Vasilache, fetița de 9 ani care a murit, la finele lunii ianuarie, din cauza relelor tratamente la care a fost supusă de mama sa. În timp ce Eugenia Vasilache va fi judecată pentru omor asupra unui membru de familie, rele tratamente aplicate minorului și violență în familie, fratele și cumnata acesteia vor trebui să dea socoteală pentru complicitate.

La trei luni de la uciderea fetiței în vârstă de 9 ani ca urmare a unor bătăi crunte care i-au curmat în mod brutal viața, anchetatorii au finalizat cercetările și au trimis dosarul pe masa judecătorilor de la Tribunalul Galați. Cu principala suspectă, mama, Eugenia Vasilache, în stare de arest preventiv și cu alți doi adulți, respectiv unchiul, Florin Vasilache, și soția acestuia, Anamaria Vasilache, sub control judiciar, procurorii vor cere pedepse maxime. Asta în condițiile în care Eugenia Vasilache, despre care s-a stabilit că are legătură directă cu uciderea copilei prin acte de cruzime, are un retard mintal moderat, iar rudele, în casa cărora s-au întâmplat ororile, sunt, la rândul lor, părinții unui copil mic. În dosarul care nu a primit încă termen de judecată, mai apar ca părți vătămate cele două surori ale Alexandrei, reprezentate legal de Direcția Generală pentru Protecția Copilului și Asistență Socială Galați.

Lovită, sugrumată și arsă cu aprinzătorul de aragaz

Cumplita crimă s-a produs la finele lunii ianuarie 2024, după câteva zile în care Alexandra ar fi fost supusă constant la acte de violență extremă. Medicii legiști au stabilit că decesul copilei a fost unul extrem de violent și că s-a produs după ce aceasta a agonizat timp de mai multe ore, fără să-i fi fost acordat primul ajutor, deși în casă se mai aflau, în afară de mama ei, unchiul și mătușa.

"În perioada 26 ianuarie 2024 - 30 ianuarie 2024, în timp ce se afla în locuinţa din municipiul Galaţi, a exercitat acte de violenţă asupra victimei minore V.E.A, fiica sa, în vârstă de nouă ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu obiecte contondente, i-a cauzat arsuri şi a comprimat-o cu mâinile, provocându-i leziuni traumatice pe toată suprafaţa corpului, care şi-au cumulat efectul, şoc traumatico-hemoragic, conducând în final la producerea directă şi necondiţionată a decesului", a precizat la acel moment procurorul Ovidiu Zaharia, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Explicația mamei, reținută în primele 24 de ore de la descoperirea șocantei crime, a fost aceea că "s-a enervat" pe copilă. Ancheta ulterioară a scos la iveală faptul că alte episoade de "enervare" stătuseră la baza altor violențe comise de Eugenia Vasilache asupra Alexandrei și a surorilor sale.

Citit 3857 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2024 19:11

2 comentarii

 • postat de macarie banu
  Miercuri, 24 Aprilie 2024 08:06
  89.137.225.***
  draga de ea....suflet chinuit.Macar acum poate ca s-a linistit si ii este mai bine in ceruri....dar ramane intrebarea si urletul infinit......de ceeee?!
  0
  12
 • postat de Nejustitia română
  Miercuri, 24 Aprilie 2024 04:58
  51.179.112.***
  Si uite cum au fost găsiți țapii ispasitori. Toată bugetarimea a scăpat chiar dacă cel puțin moral, sunt pătați și ei de sânge pe mâini. Am convingerea că directorii dgaspc se gândește la vacanța din Grecia, Turcia acum.
  8
  45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.