Contrabanda cu ţigări ajunge şi în instanţă

Contrabanda cu ţigări ajunge şi în instanţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cetăţeni români şi moldoveni, autoturisme Hyundai  şi BMW, ţigări de contrabandă  Winston *

Exponenţii principali ai unei echipe mixte (româno-moldoveană), care a organizat, în 2011, un schimb de ţigări de contrabandă, a ajuns la ora judecăţii. Mai exact, în ultima zi a anului recent încheiat, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a înaintat dosarul cauzei, însoţit de rechizitoriu, către instanţa de judecată.

Astfel, gălăţeanul Chingă Bogdan Constantin, în vârstă de 32 de ani, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de contrabandă. În aceeaşi cauză, Bezedica Vadim, cetăţean moldovean, a încălcat prevederile legale ale Codului vamal în vigoare, fiind sancţionat contravenţional.

Aşa cum reiese din rechizitoriul întocmit de procurorul de caz,  faptele incriminate s-au consumat în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2011. Atunci, în jurul orei 02,00, o patrulă a Secţiei 3 de Poliţie Galaţi însoţită de doi jandarmi de la IJJ Galaţi, care era în timpul exercitării atribuţiunilor de serviciu, a observat, în micro 21, în spatele blocului D7, la bateria de garaje, că au parcat două autoturisme: un Hyundai Tucson (Gl-82-VAD) şi un BMW 320 (Gl-08-ROV). Şoferul BMW-ului a coborât şi a deschis uşile unui garaj în care a intrat Hyundai-ul în care erau trei pasageri. Au urmat mai multe manevre misterioase, dar care au avut ca finalitate încărcarea în BMW a doi saci plini cu pachete de ţigări. La controlul făcut în portbagajul maşinii de producţie germană au fost găsite 520 de pachete de ţigări Winston cu timbru de accizare din Republica Moldova. De asemenea, Chingă Bogdan Constantin avea supra sa 4.000 de lei, bani cu care, probabil, trebuia să plătească ţigările.

S-au aprofundat cercetările şi s-a aflat apoi exact traseul urmat de cele două autoturisme angrenate în acţiunea ilegală. Iniţial, persoanele implicate au dat declaraţii fără niciun fundament real, dar, ulterior, au revenit asupra acelor declaraţii, evident, realizând că adevărul nu mai poate fi ascuns. Adevărul? Acela că ţigările fuseseră bine dosite în autoturism, că trecuseră ilegal, pe la Giurgiuleşti, fiind ascunse în elemente ale caroseriei autoturismului Hyundai Tucson, eludând controlul vamal. Bunurile accizabile aveau valoarea de 20.000 de lei, condiţii în care, Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice – ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) – DRAOV (Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale) Galaţi  s-au constituit parte civilă în dosarul penal pentru suma de 15.092,86 lei, reprezentând cuantumul drepturilor vamale şi al altor taxe datorate în vamă.

Citit 2852 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2012 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.