Interese imobiliare pe Faleză - Ce se va întâmpla cu terenul IJPF

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nici povestea terenului fostului Inspectorat Judeţean al Poliţiei de Frontieră nu este neglijabilă. Vorbim despre o suprafaţă generoasă aflată într-o zonă foarte bună – pe Faleza superioară, cu vedere la Dunăre, plus un helioport – din punct de vedere imobiliar. Nu trebuie neglijată nici ideea că în zonă s-au construit deja diverse supermarketuri, dar şi că gălăţenii cu bani întotdeauna au fost interesaţi de construcţia de locuinţe cu vedere la Dunăre.

Întrebat, în luna decembrie, despre destinul terenului Inspectoratului de Frontieră, în cazul reorganizării acestuia, deputatul PDL Mircea Toader spune că „toate bunurile [Inspectoratului] vor trece la punctul de lucru, iar dacă nu va mai fi nevoie [de terenuri], vor trece la administraţiile locale. Ce-mi trebuie mie 7.000 de unităţi?… Aşa şi cu flota de nave de grăniceri, care e ţinută la Galaţi sau la Brăila. Păi până ajunge, la o intervenţie, la Prut trec 700 de traficanţi… Chiar i-am propus ministrului ca flota să se ducă la capul Prutului, la confluenţă cu Dunărea”.

Deşi nu a insistat pe idee, Toader a dat glas unei practici de acum cunoscute printre administraţiile locale. După restructurarea unităţilor MAI sau MapN, multe terenuri au fost cerute şi chiar date, de ministere, administraţiilor locale. De aici, lucrurile pot lua diverse turnuri, iar exemple avem; la Tecuci, pe locul unei foste unităţi militare s-a construit un supermarket (teren vândut de primărie, după ce îl primise în administrare de la MApN). La Galaţi, CJ a cerut Guvernului administrarea mai multor terenuri ale MAI, pentru construcţii publice – spital judeţean, depozite sau sere… Terenurile pot fi însă transformate şi în loturi de case, până la urmă totul depinde de oportunitatea unui astfel de proiect, evaluat de administraţia locală…

Citit 2010 ori Ultima modificare Duminică, 08 Ianuarie 2012 23:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.