Noi dezvaluiri în cazul Boldea după prelungirea mandatelor de arestare
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Noi dezvaluiri în cazul Boldea după prelungirea mandatelor de arestare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au prelungit mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Mihail Boldea până pe 13 iulie inclusiv. Propunerea a venit din partea procurorilor DIICOT Galaţi, care au reuşit să strângă noi probe împotriva deputatului.

Circuitul banilor

Astfel, în referatul trimis de anchetatori la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se arată că au fost audiate mai multe persoane, declaraţiile lor clarificând legăturile dintre Mihail Boldea şi diferiţi intermediari folosiţi pentru falsificarea actelor şi preluarea abuzivă a imobilelor.  Procurorii i-au audiat pe Sorin Bercea, Liliana Lungu şi Mihăiţă Lungu, care au explicat exact cum s-a implicat Boldea în activităţile infracţionale de preluare frauduloasă a imobilului din strada Tunelului nr. 4. Toi ei le-au spus anchetatorilor ce relaţie era între Petrică Tănase (cel care a falsificat documentele) şi Mihail Boldea. Dezvăluirile celor trei au fost confirmate de Mihaela Bolboceanu, care le-a povestit procurorilor şi cum au circulat, inclusiv prin conturile ei bancare, banii obţinuţi din vânzarea terenului de pe strada Tunelului nr. 4, la cererea expresă a inculpatului Boldea Mihail şi ca urmare a demersurilor nemijlocite efectuate de acesta. Ba mai mult, datele obţinute de la bancă au arătat că o parte banii primiţi de la partea vătămată SC Alt Still Construction SRL (n.r. în cazul din Tunelului nr. 4) prin virament bancar au fost viraţi de Mihăiţă Lungu către Boldea şi Bolboceanu. Ulterior Bolboceanu a virat banii tot în contul lui Boldea.

Căutarea unui avocat

Procurorii au mai aflat că Mihail Boldea şi Mihaela Bolboceanu l-au contactat pe avocatul Radu Constantinescu Aluna, înainte de ziua audierilor, solicitându-i acestuia să le acorde asistenţă juridică învinuitei Lenţa Floratos, inculpatei Elena Petrea şi martorilor Mihăiţă Lungu şi Liliana Lungu, pe 16 martie, dată la care  toţi au refuzat să dea declaraţii.

Magistraţii de la Bucureşti au citit cu mare atenţie lista lungă de acţiuni întreprinse în cele patru luni de anchetă şi au considerat că cei opt inculpaţi din dosar trebuie să rămână în continuare în arest preventiv. Cel mai probabil, pentru judecători, în luarea deciziei, au contat şi tentativele lui Boldea de a influenţa martorii. Un exemplu edificator este cel legat de biletele trimise de deputat lui Ştefan Lazăr, bilete în care Lazăr avea instrucţiuni clare legate de ce are voie şi ce nu să declare la audieri.

Decizia de prelungire a mandatelor de arestare preventivă nu este încă definitivă, toţi cei opt având posibilitatea de a face recurs, cale de atac de care nu a uzat încă niciunul, conform site-ului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Citit 4357 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.