Boldea a refuzat să facă declaraţii la DIICOT

Boldea a refuzat să facă declaraţii la DIICOT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mihail Boldea a fost pus sub învinuire pe 16 martie. În ziua următoare, beneficiind de imunitate parlamentară, Boldea a plecat din ţară, susţinând la acel moment că se va întoarce imediat după ce îşi va termina vacanţa. În timpul în care a fost plecat în Kenya, deputatul şi-a susţinut nevinovăţia, prin intermediu posturilor de televiziune. După ce a fost adus în ţară şi arestat, Mihail Boldea a ajuns în faţa procurorilor, unde a refuzat să facă declaraţii. Parlamentarul a fost adus la audieri la DIICOT de mai multe ori. Doar la două dintre audieri, pe 3 şi 5 aprilie, a stat de vorbă cu anchetatorii, de fiecare dată susţinând că nu este vinovat de faptele care i se impută, căutând să-şi minimalizeze rolul şi contribuţia sa la comiterea infracţiunilor.

Dorinţa confruntării

În timpul prezentării materialului de urmărire penală, inculpatul Boldea Mihail a solicitat, prin cereri succesive, administrarea unor probe. Prin avocatul său, parlamentarul a solicitat confruntarea cu Iuliana Moldoveanu, Marian Gurău, Aurica Luchiniuc, Alina Bâgu, Marius Mititelu, Carmen Mirică, Costel Constandache, Spiru Mantu, Boza Alexandru şi Sorin Balaban.

Boldea le-a cerut procurorilor şi efectuarea unor expertize care să ateste semnăturile de pe diferite contracte. De asemenea, avocatul parlamentarului a solicitat ataşarea mai multor dosare, de la Curtea de Apel Galaţi, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau de la alte instanţe, cu scopul de a demonstra nevinovăţia clientului său, mai ales că într-o parte dintre aceste cauze Boldea a primit rezoluţie de neînceperea urmăririi penale.

Cereri refuzate

Procurorii DIICOT Galaţi au respins toate cererile formulate, motivând că efectuarea confruntărilor ar fi fost necesară doar în cazul în care ar fi existat declaraţii contradictorii. Toate persoanele invocate de Mihail Boldea au fost audiate în dosar, o parte dintre ele recunoscându-şi vina.

Cât despre actele solicitate, anchetatorii au arătat în rechizitoriu că se află deja ataşate la dosar, motiv pentru care i-au respins şi acest capăt de cerere.

Citit 2686 ori Ultima modificare Luni, 09 Iulie 2012 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.