După denunţul lui Boldea: Unul condamnat, altul acuzat de corupţie

După denunţul lui Boldea: Unul condamnat, altul acuzat de corupţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii Tribunalului Galaţi au finalizat dosarul în care Daniel Troacă şi Marin Nicolae erau acuzaţi de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Galaţi de trafic de influenţă. Judecătorii au luat însă o decizie doar în cazul lui Troacă, pentru Nicolae preferând să disjungă dosarul şi să îl acuze de corupţie.

3.500 de lei, cheltuieli judiciare

În urma deciziei Tribunalului, militarul Daniel Troacă trebuie să stea după gratii doi ani şi şase luni, din care se scade perioada de arest preventiv (aproximativ două luni şi jumătate). Deşi iniţial a depus o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, Troacă a renunţat la ea în timpul judecăţii. Tot judecătorii au decis şi faptul că fostul militar nu are voie să îşi exercite anumite drepturi pe perioada detenţiei. În urma deciziei instanţei, Daniel Troacă are de plătit 3.500 de lei cheltuieli judiciare către stat. Trebuie menţionat şi faptul că Troacă a înaintat deja apel la această sentinţă.

Troacă şi Nicolae au ajuns în atenţia procurorilor DNA în urma denunţului lui Mihail Boldea, care le-a povestit anchetatorilor că Troacă i-a cerut 400.000 de lei sub pretextul că are posibilitatea să intervină pe lângă procurorii DIICOT şi pe lângă poliţişti. Scopul târgului era ca Boldea să scape de prelungirea mandatului de arestare preventivă. „Afacerea” a fost pusă la cale chiar în arestul IPJ, acolo unde Boldea şi Troacă s-au şi cunoscut. Daniel Troacă a fost coleg de celulă cu deputatul gălăţean din 27 martie (la câteva zile după arestarea lui Boldea) până pe 12 aprilie. Militarul a fost arestat preventiv fiind acuzat de proxenetism. Mai exact, acesta şi-a pus la bătaie apartamentul şi l-a transformat în bordel. În aprilie, însă, Troacă a fost eliberat sub control judiciar şi astfel şi-a putut continua planul făcut în arest.

Ajutor din partea unui om de afaceri

În "afacerea” lor a intervenit şi omul de afaceri Nicolae Marin, care deţine o firmă de organizare evenimente. Aşa cum a şi spus în faţa magistraţilor, prin această firmă, Marin se ocupa, printre altele, de evenimentele pe care le avea Asociaţia Poliţiştilor. Omul de afaceri a recunoscut ca era în relaţii bune cu preşedintele acestei organizaţii. Aşa le-a explicat el magistraţilor faptul că apare pe înregistrări vorbind cu cineva din poliţie.

Procurorii DNA arată, însă, că Marin a intermediat o întâlnire cu ofiţerul de poliţie şi că ar fi acceptat şi remiterea unei tranşe de bani anchetatorilor. Acesta este motivul pentru care omul de afaceri este acuzat acum de corupţie. Primul termen în acest dosar este pe 19 septembrie.

Citit 4235 ori Ultima modificare Luni, 17 Septembrie 2012 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.