Vendetă cu coada de mătură

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă n-ar fi fost să se lase cu o oarece vătămare, întâmplarea  care urmează ar fi putut fi chiar hazlie, din moment ce arma unei altercaţii între vecini a fost o… coadă de mătură.

Respectivul obiect contondent a fost folosit cu succes într-o zi de 13. Pe 13 noiembrie 2008, mai exact. Era ora 17,00, când Costache C. urca scările blocului pentru a ajunge acasă. Pe la etajul trei, brusc, s-a trezit cu o avalanşă de lovituri cu o coadă de mătură. La unul din capetele obiectului folosit ca armă a cine ştie cărei vendete se afla vecinul Goga I.

Alarmată de zgomotele de pe palier, o altă vecină a ieşit să vadă ce-i. Şi-a satisfăcut curiozitatea, dar a şi participat cumva la acţiune. Într-unul din sensurile bune ale atitudinii civice a intervenit să-i despartă pe cei doi împingându-l pe cel cu coada de mătură înspre uşa apartamentului său. Halal femeie!

Între timp, cel lovit a reuşit să ajungă la etajul patru şi să intre în casă. Dar, a doua zi, a ajuns la  medicul legist. În buletinul medico-legal întocmit s-a  consemnat apoi că a suferit leziuni ce necesită pentru vindecare opt-nouă zile de îngrijiri medicale şi că acele leziuni au fost produse prin lovire repetată cu un corp contondent alungit precum coada de mătură cu pricina.

Întrebat în legătură cu aceasta, agresorul şi-a  recunoscut fapta, motivându-şi gestul prin aceea  că ar fi intervenit în apărarea unei vecine. Dar motivaţia aceasta n-a prea corespuns cu cea a părţii vătămate, care a declarat că ar fi fost agresat deoarece cu o zi înainte i-a reproşat lui Goga I. că nu participă şi el alături de ceilalţi vecini la îngrijirea spaţiului verde din faţa blocului.

După începerea urmăririi penale, aşa cum scrie şi în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Goga I. s-a prevalat de „dreptul de a nu spune nimic” şi, în consecinţă, n-a mai dat nicio declaraţie.

Oricum, în instanţă, acolo unde a fost trimis dosarul penal care i s-a întocmit, filmul altercaţiei cu coada de mătură va fi reluat…

Citit 982 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.